Chanturia speelgerechtigd door nalatigheid Russen

Giorgi Chanturia blijft voorlopig gewoon beschikbaar voor Vitesse in competitieduels. Het meespelen van de aanvaller in het treffen met Heracles Almelo (3-1 winst) kwam zondag als een complete verrassing. Trainer Peter Bosz ruimde een basisplaats in voor de Georgiër. En dat terwijl iedereen, inclusief Chanturia zelf, dacht dat de aanvaller geschorst was.

Chanturia speelgerechtigd door nalatigheid Russen

Chanturia incasseerde op 19 mei als huurling bij Alania Vladikavkaz een rode kaart na een opstootje in het duel met FK Rostov. De aanvaller werd vervolgens voor acht wedstrijden geschorst, waarvan hij er pas één heeft uitgezeten in de Russische competitie. Teruggekeerd bij Vitesse ging iedereen ervan uit dat de flankspeler nog zeven duels zou moeten missen.

De KNVB liet direct weten de opgelopen schorsing over te nemen. Toch kreeg Vitesse vrijdag het bericht dat Chanturia gewoon beschikbaar was. Met dank aan de Russische voetbalbond. 'Als een nationale bond een speler voor meer dan vier wedstrijden schorst, dan moet dit bij de FIFA neergelegd worden', liet KNVB-woordvoerder Hans van Kastel weten aan Voetbal International.

'Wij kennen de schorsing van Chanturia, maar kunnen tot op dit moment niks doen. Wij hebben er bij de FIFA op aangedrongen de zaak uit te zoeken. We hebben geen idee waarom het zo lang duurt. Zij zijn net als wij afhankelijk van de Russische bond. Zolang wij niets horen vanuit de FIFA, zullen wij hem niet schorsen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen