Champions League ver weg voor United na flater tegen Hull

Manchester United slaagt er maar niet in een echte bedreiging te vormen voor de Engelse topclubs. Woensdag kwam de ploeg van manager José Mourinho niet verder dan 0-0 tegen Hull City, dat negentiende staat.

Met Daley Blind in de basis zocht United voor rust volop de aanval. Schoten van Zlatan Ibrahimovic en Blind werden knap gekeerd door keeper Eldin Jakupovic, die vlak voor rust uitgroeide tot de held van Hull City door fantastisch te redden na een inzet van Paul Pogba.

Ook in de tweede helft keepte Jakupovic de sterren van de hemel. Invaller Juan Mata leek een kwartier voor tijd van dichtbij de openingstreffer te verzorgen, maar weer was daar de sta-in-de-weg van Hull. Meer en meer leek de hoop te verdwijnen bij United en vier minuten voor tijd kwamen The Red Devils met de schrik vrij toen Lazar Markovic de paal raakte namens Hull.

Hull City-doelman Eldin Jakupovic groeide uit tot de grote uitblinker tegen Manchester United.

Door het puntenverlies heeft nummer zes United nu veertien punten minder dan koploper Chelsea, dat 56 punten heeft. De achterstand op de vierde plek, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, bedraagt vier punten. Liverpool staat vierde, omdat Manchester City een minder doelsaldo heeft. City won woensdag overtuigend van West Ham United.

Stoke City - Everton 1-1
De wedstrijd tussen Stoke City en Everton zal altijd herinnerd worden door de treffer van Peter Crouch in de zevende minuut. Het was namelijk het honderdste doelpunt van de Engelse spits in de Premier League, waarmee hij in een select gezelschap komt te staan. Voldoende voor een zege voor Stoke - waar Ibrahim Afellay, Bruno Martins Indi en Erik Pieters de hele wedstrijd speelden - was het echter niet.

Het Everton van Ronald Koeman, met debutant Morgan Schneiderlin in de basis en Maarten Stekelenburg op de bank, trok de stand vijf minuten voor rust gelijk. Een scherpe voorzet van Seamus Coleman werd door Ryan Shawcross achter zijn eigen doelman gewerkt. Verder kwam Everton niet, waardoor het zevende blijft met 37 punten uit 23 wedstrijden. Stoke City staat negende met 29 punten.