Moed zakt Ranieri in de schoenen: 'Alles zit tegen'

Reacties

Regerend kampioen Leicester City leed dinsdagavond op bezoek bij promovendus Burnley zijn twaalfde Premier League-nederlaag van het seizoen (1-0). Voor manager Claudio Ranieri was het een frustrerende avond.

Moed zakt Ranieri in de schoenen: 'Alles zit tegen'

De thuisvorm van Burnley in de Premier League neemt ondertussen bizarre proporties aan. The Clarets behaalden 28 van hun 29 punten in eigen huis en boekten tegen Leicester hun vijfde thuiszege op rij. Die overwinning kwam wel op controversiële wijze tot stand. Invaller Sam Vokes controleerde de bal na een hoekschop in de 87ste minuut met zijn arm, waarna hij de winnende treffer binnen schoot. Het leidde tot woede bij de Leicester-spelers en Ranieri.

'Ik ben zeer teleurgesteld dat we zo laat hebben verloren. Het is erg zwaar om drie minuten voor tijd te verliezen', reageerde de Italiaanse manager op de clubsite. 'Op dit moment lijkt het alsof alles tegenzit. We moeten nu snel reageren, samen blijven en vechten. We hebben alles gegeven en daar ben ik blij mee, maar ik ben zwaar teleurgesteld in het resultaat.'

De nederlaag op Turf Moor bevestigde nog maar eens dat de roze wolk van het kampioensjaar 2015/16 plaats heeft gemaakt voor een groot aantal donkere wolken. Waar Leicester vorig seizoen met slechts drie nederlagen kampioen werd, hebben The Foxes na 21 speelronden nu al twaalf keer verloren. Het gat met de degradatieplaatsen is daardoor nog maar twee punten.

Zondag krijgt de ploeg van Ranieri, die zich dinsdag versterkte met Udinese-verdediger Molla Wague, in eigen huis tegen Manchester United de kans om afstand te nemen van die plaatsen, maar dat zal niet eenvoudig worden. The Red Devils, die woensdagavond eerst nog tegen Hull City spelen (aftrap 21.00 uur), verloren in oktober hun laatste Premier League-duel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.