Champions League ver weg voor Milan na nieuwe tegenslag

Reacties

De zorgen bij AC Milan nemen na de nederlaag tegen laagvlieger Atalanta Bergamo alleen maar toe. In eigen huis ging de ploeg van trainer Filippo Inzaghi op wederom pijnlijke wijze met 0-1 ten onder.

Champions League ver weg voor Milan na nieuwe tegenslag

De ambities logen er niet om tijdens de winterstop. Middenvelder Nigel de Jong liet weten dat Champions League-voetbal de doelstelling was voor de tweede seizoenshelft. Maar tot dusver zijn de daden nog niet bij de woorden gevoegd.

Ook de derde competitiewedstrijd in 2015 werd namelijk níét gewonnen. Na de nederlaag tegen Sussuolo (2-1) en het gelijkspel tegen Torino (1-1) ging AC Milan ook in eigen huis tegen Atalanta onderuit. Een fraaie treffer van Germán Denis werd de Italiaanse topclub uiteindelijk fataal. De Argentijn werd weggestuurd door Maximiliano Moralez en schoot vervolgens snoeihard raak na ruim een half uur.

Ook het inbrengen van Giampaolo Pazzini kon de Milanese droevenis niet wegnemen. Marco van Ginkel zat bij de Rossoneri de hele wedstrijd op de bank, terwijl De Jong de wedstrijd volmaakte in San Siro. Milan is terug te vinden op plaats acht met 26 punten, zeven minder dan nummer drie Napoli. Ook bij stadgenoot Internazionale ging door de nederlaag gejuich op. Die ploeg heeft nu immers evenveel punten als de rood-zwarten.

Chievo - Fiorentina 1-2
Fiorentina behaalde een spectaculaire overwinning. In de 94ste minuut maakte Khouma Babacar, de vervanger van de weer teleurstellende Mario Gomez, de winnende goal: 1-2. Daarvoor had Gonzalo Rodriguez voor Fiorentina de score geopend en Sergio Pellissier namens de thuisploeg voor 1-1 gezorgd. Door de overwinning is La Viola inmiddels de nummer zes van Italië. Het gat met nummer drie Napoli is maar drie punten, waardoor er nog altijd gehoopt mag worden op een Champions League-ticket.

Overige uitslagen
Genoa - Sassuolo 3-3
Parma - Sampdoria 0-2
Udinese - Cagliari 2-2
Cesena - Torino 2-3

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.