Champions League-gigant Ronaldo schrijft geschiedenis in Turijn

Reacties

Cristiano Ronaldo is werkelijk niet te houden in de Champions League. De aanvaller van Real Madrid blonk ook dinsdag in de uitwedstrijd tegen Juventus (0-3) weer uit en schreef in Turijn geschiedenis.

Champions League-gigant Ronaldo schrijft geschiedenis in Turijn

De 33-jarige Ronaldo opende al na 2 minuten en 47 seconden de score en heeft nu in tien opeenvolgende Champions League-wedstrijden op rij gescoord. Geen enkele speler in de geschiedenis van het miljardenbal deed hem dit na: het oude record stond op naam van Ruud van Nistelrooy, die in het shirt van Manchester United ooit eens in negen Champions League-duels op rij scoorde.

Ronaldo was in de finale van vorig seizoen twee keer trefzeker (ook dit was tegen Juventus) en vond dit seizoen in alle negen Champions League-wedstrijden tot dusver het net. In de reeks van tien duels maakte hij liefst zestien doelpunten op het hoogste Europese niveau. Veertien van zijn goals maakte Ronaldo dus in dit seizoen; daarmee gaat hij soeverein aan de leiding op de topscorerslijst. Zijn eigen record staat op zeventien Champions League-doelpunten in één seizoen (2013/14). De jacht op dat record is in volle gang.

'Waanzinnige Ronaldo weet ons elke keer weer te verbazen'

De uitwedstrijd bij Juventus was de 149ste Champions League-wedstrijd die Ronaldo speelde: 97 voor Real, 52 voor Manchester United. In deze 149 duels wist de doelpuntenmachine liefst 119 keer te scoren en vooral in het shirt van Real zijn de cijfers ongelooflijk. Na 97 CL-duels voor Real staat de teller op 104 doelpunten.  

Ronaldo's eeuwige rivaal Lionel Messi staat tweede op de alltime topscorerslijst van de Champions League, maar de Argentijn komt met honderd doelpunten in het hoofdtoernooi (zoals bekend allemaal gemaakt voor Barcelona) nog niet eens in de buurt van Ronaldo. CR7 heeft 22 van zijn 119 CL-goals gemaakt in de kwartfinale van het miljardenbal; Messi scoorde in de kwartfinale tot dusver 10 keer.

Arm Juventus
Door de 0-3 zege van Real lijkt de return van volgende week in Spanje slechts een formaliteit te zijn. Ronaldo zal desondanks veel zin hebben in deze wedstrijd: hij heeft nu al negen keer gescoord in de Champions League tegen Juventus, terwijl er geen enkele andere speler is die in de Champions League meer dan vier keer heeft gescoord tegen de Italiaanse grootmacht. Bovendien kan er volgende week weer een nieuw record gebroken worden: Ronaldo heeft nu in zijn loopbaan net zoveel Champions League-duels gewonnen als Iker Casillas (95). Volgende week kan Ronaldo dus zege nummer 96 boeken en weer een icoon uit de boeken verwijderen.

Voordat Real zich op de tweede wedstrijd tegen Juventus kan gaan richten, wacht zondag eerst nog de stadsderby met Atlético Madrid. Diego Simeone en zijn manschappen zijn gewaarschuwd, want Ronaldo verkeert in een werkelijk ongelooflijke vorm. De doelpuntenteller van Ronaldo in dit kalenderjaar (2018) staat na zijn dubbelslag van dinsdagavond op 23 goals uit slechts veertien wedstrijden. En de honger is nog steeds niet gestild.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.