Champions League dreigt frustratie te worden voor Zlatan

Reacties

Zlatan Ibrahimovic won in zijn carrière zowat alle denkbare prijzen met zijn club, maar de Champions League ontbreekt nog. De vooruitzichten zijn ook dit jaar slecht, terwijl de jaartjes inmiddels gaan tellen voor de Zweed.

Champions League dreigt frustratie te worden voor Zlatan

De statistieken tegen Barcelona - vanavond de tegenstander in de kwartfinale van Champions League - spreken ook niet in zijn voordeel. Van de zes voorgaande ontmoetingen met de Catalanen won hij er niet een. Drie keer in het shirt van AC Milan (een gelijkspel) en drie keer namens PSG (twee keer gelijk). Wel was Ibrahimovic persoonlijk goed op dreef in die wedstrijden. Van de zeven doelpunten die in die wedstrijden werden gemaakt, was hij er bij zes betrokken (drie doelpunten, drie assists).

Ibrahimovic wordt dit jaar 34, al heeft zijn leeftijd vooralsnog geen uitwerking gehad op zijn doelpuntenproductie. Die is omhoog geschoten sinds hij dertiger is, met bijna een doelpunt per wedstrijd gemiddeld. Maar in Camp Nou moeten de Parijzenaars zeker drie keer scoren om door te stoten. Dat deden de Fransen al een keertje in de poulefase tegen Barcelona, in het eigen Parc des Princes (3-2). Inderdaad, zonder Ibrahimovic.

Opvolger
Het zit hem ook niet mee Europees. Twee keer verliet hij een club die het jaar daarop de Champions League won. In 2009 verruilde hij Inter voor Barcelona, waarna hij met zijn nieuwe club in de halve finale werd uitgeschakeld door zijn oude kameraden. En die wonnen uiteindelijk ook de begeerde beker, door twee doelpunten van zijn opvolger Diego Milito in de finale tegen het Bayern München van Louis van Gaal, Arjen Robben en Edson Braafheid.

Maar het zuurste scenario voltrok zich het jaar daarop, toen hij zich liet verhuren aan AC Milan en zijn eigenlijke werkgever Barcelona zonder hem de Cup met de Grote Oren won. En door datzelfde Barcelona dreigt hij nu voor de derde keer in vier jaar te worden uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Het begint dus echt een eentonig verhaal te worden, Europees voetbal wordt zo steeds meer een frustratie voor de Zweed.

Zlatan Ibrahimovic scoorde namens AC Milan (foto) en PSG drie keer in zes Champions League-ontmoetingen met Barcelona.
Zlatan Ibrahimovic scoorde namens AC Milan (foto) en PSG drie keer in zes Champions League-ontmoetingen met Barcelona.

Medelijden is natuurlijk een groot woord, want Ibrahimovic werd wel al tien keer kampioen met al zijn zes clubs waar hij buiten Zweden speelde. En daarmee won hij ook nog eens vijf bekers en acht nationale Super Cups. Bovendien won hij met Barcelona de Wereldbeker voor clubs en de Europese Super Cup. Alleen met zijn eerste club Malmö FF won hij in zijn tienerjaren niets, voordat hij in 2001 naar Ajax ging.

Zijn contract in Parijs loopt tot medio 2016. Als zijn loodzware missie dinsdagavond niet slaagt, dan heeft hij daar dus nog één kans. Misschien kan hij het daarna als bijna 35-jarige pinchhitter nog een keer proberen, maar dan moet hij wel de goede keuze maken. En wat dat betreft heeft hij in zijn glansrijke carrière steeds bij de verkeerde clubs gezeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.