Chagrijn bij Heerenveen: 'We moeten onze spierballen laten zien'

SC Heerenveen donderde zaterdagavond van zijn roze wolk. Na twee prima Eredivisie-optredens gaf de ploeg van trainer Johnny Jansen niet thuis in Emmen (2-0).

Mitchell van Bergen was één van de weinige lichtpuntjes bij de Friezen. De jonge rechtsbuiten was met name in de tweede helft dreigend, maar ook hij kreeg de bal er niet in. 'Ik had wel een paar aardige acties, maar mijn rendement was gewoon slecht, daar baal ik enorm van. De eerste helft heb ik helemaal niets laten zien, dat was gewoon slap. De tweede helft was ook niet echt top van mijn kant', is hij zelfkritisch.

De negentienjarige aanvaller snapt weinig van de matte houding van de Friezen. 'Je weet dat zij erbovenop zitten, maar wij gingen daar pas de tweede helft in mee. In de rust heeft Johnny (trainer, red.) gezegd dat we alles moesten geven, toen geloofden we er nog in, maar de bal viel telkens niet goed. Al met al was dit gewoon een superkloteavond.'

Doelman Warner Hahn baalde vooral van de openingstreffer van Nikolai Laursen. De Deen schoot in de vierde minuut al een vrije trap in de verre bovenhoek. Hahn was kansloos, omdat hij net richting de andere hoek bewoog. 'Dat stapje had ik niet moeten zetten, dat is gewoon dom. Anders had ik die bal gehad.'

De keeper was vervolgens belangrijk met een aantal prima reddingen, maar kon de nederlaag van Heerenveen niet meer voorkomen. 'We hebben een jonge ploeg en je weet dat Emmen-uit een lastige pot is, maar we hadden spierballen moeten tonen. Nu verloren we alle duels en dan win je nooit een wedstrijd.'