Celtic-debuut Boerrigter een fiasco door snelle blessure

De eerste wedstrijd van Derk Boerrigter in het shirt van Celtic is uitgelopen op een teleurstelling. Tegen Ross County (2-1) moest hij zich al voor rust laten vervangen.

Boerrigter maakte vorige week de overstap van Ajax naar Celtic en kreeg bij het eerste competitieduel van het seizoen direct een basisplaats toebedeeld van manager Neil Lennon. Tijdens zijn eerste optreden kreeg hij direct een aantal goede kansen, maar kwam niet tot scoren.

In de veertigste minuut ging het mis. De aanvaller bleef haken achter het been van een Ross County-verdediger en liep vervolgens mank. Met een nog onbekende blessure moest Boerrigter (foto) vervolgens het veld verlaten.

Nog voor dat moment was er al twee keer gescoord. Ross County brak al vroeg de ban dankzij een Nederlander: Darren Maatsen. De ex-speler van Excelsior was al na drie minuten trefzeker tijdens zijn debuut voor de club. Naast Maatsen stond ook landgenoot Kevin Luckassen in de basis, terwijl Melvin de Leeuw en Marc Klok op de bank zaten.

Na een klein half uur trok Celtic, dat zonder de geblesseerde Virgil van Dijk aantrad, de stand gelijk toen Anthony Stokes scoorde. In de tweede helft gingen The Bhoys hard op zoek naar de winnende treffer. Ross County hield lang stand, tot drie minuten voor tijd. Stokes zorgde met zijn tweede doelpunt voor de eerste drie punten van het seizoen.