Boerrigter tekent na keuring vierjarig contract bij Celtic

Derk Boerrigter (26) heeft zijn overgang naar Celtic afgerond. De Ajacied tekende in Glasgow een vierjarig contract. Boerrigter werd dinsdag medisch goedgekeurd door Celtic. Maandag was dat al voor een deel gebeurd. Bij Celtic is het de gewoonte de medische testen over twee dagen te spreiden.

Boerrigter tekent na keuring vierjarig contract bij Celtic

Bij de Schotse grootmacht is Boerrigter speelgerechtigd om woensdag al in actie te komen tegen het Zweedse Elfsborg. Dat duel is in het kader van de derde voorronde van de Champions League. Overigens kampt de aanvaller nog wel met een enkelblessure, die hem zaterdag tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal (Ajax versloeg AZ na verlenging met 3-2) aan de kant hield.

Bij Celtic loopt Boerrigter zijn landgenoot Virgil van Dijk tegen het lijf. De verdediger verruilde deze zomer FC Groningen voor Celtic. Ook hij is licht geblesseerd.

Ajax en de Schotse club kwamen een transfersom van ruim twee miljoen euro overeen. De Amsterdammers kochten Boerrigter twee jaar geleden voor 550 duizend euro van RKC Waalwijk. In Nederland kwam de aanvaller ook uit voor Haarlem en PEC Zwolle. Bij Ajax werkte hij in totaal 66 officiële optredens af (zestien goals) en werd hij twee keer kampioen.

RugblessureBoerrigter heeft mede door een hardnekkige rugblessure zijn belofte bij Ajax nooit kunnen inlossen. Dit seizoen, en de afgelopen voetbaljaargang, was hij op de linkerflank stand-in voor Viktor Fischer. Op rechts lijkt Bojan Krkic de voorkeur te krijgen van trainer Frank de Boer.

Bij Ajax zijn door het vertrek van Boerrigter de speelkansen van Lucas Andersen (18) vergroot. Het Deense talent was in de voorlopige selectie van Jong Ajax opgenomen, maar geldt nu als vervanger van Boerrigter bij de A-selectie van trainer Frank de Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen