'Celtic zal met twee vingers in de neus kampioen worden'

Jeroen Tesselaar (Kilmarnock) en Nigel Hasselbaink (Saint Johnstone) zijn de enige Nederlanders bij aanvang van de Schotse Premier League. Komende zaterdag start de vijftiende editie met het duel tussen titelhouder Celtic en Aberdeen.

'Celtic zal met twee vingers in de neus kampioen worden'

Dit seizoen zal vooral de boeken ingaan als het eerste jaar zonder Old Firm. Het faillissement van Glasgow Rangers heeft zowel financieel als sportief de nodige gevolgen. (Op de foto een jonge Celtic-fan, die de aartsrivaal vredige rust toewenst - Rest in Peace).

'Celtic zal met twee vingers in de neus kampioen worden', voorspelt Tesselaar. De linksback maakte deze zomer de overstap van Saint Mirren – waar hij destijds samenspeelde met Hasselbaink – naar Kilmarnock, de houder van de League Cup. De vorig seizoen in Schotland actieve Nederlanders, Glenn Loovens en Danny Buijs, togen naar respectievelijk Real Zaragoza en Sparta Rotterdam.

Tesselaar: 'Alle ins en out ken ik niet. Maar in financieel opzicht is het wegvallen van Glasgow Rangers voor veel clubs een aderlating. Kilmarnock kon tijdens de duels met Glasgow Rangers altijd rekenen op een volle bak; tegen andere ploegen zit het nooit vol.'

'Aan de andere kant ligt de strijd om de tweede plaats volledig open. De andere negen teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Als je constant presteert, kun je zo hoog eindigen. Kilmarnock eindigde vorig seizoen als zevende en liep daarmee plaatsing voor de kampioenspoule nipt mis. Kijkend naar de selectie denk ik dat deze ploeg zeker tot het einde om Europees voetbal kan meespelen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's