Celtic volgt voorbeeld Rangers en pakt koppositie

Celtic heeft zaterdagmiddag zijn plicht vervuld. In navolging van Glasgow Rangers, dat eerder op de middag tegen Heart of Midlothian de maximale score (21 uit 7) behield, wonnen ook The Boys hun duel. Hamilton was het slachtoffer.

Celtic, met Glenn Loovens (foto) in de basis, beleefde een pruttelende start. Barry McLaughlin zette de uitploeg op een verrassende voorsprong. Nog voor de onderbreking stelde de gastheren orde op zaken. Shaun Maloney maakte na 25 minuten spelen de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf liep Celtic verder weg bij Hamilton. Na ruim een uur was Maloney opnieuw trefzeker. Hij bezorgde de thuisploeg de verdiende voorsprong.

Gary Hooper liet de hoop op een stuntje verdwijnen bij de Hamilton-fans. Halverwege de tweede helft bepaalde hij de eindstand op 3-1.

Door de zege neemt Celtic de koppositie over van Glasgow Rangers. Beide ploegen zijn nog zonder puntenverlies. De groen-witten hebben echter een iets beter doelsaldo.