Celtic pas in tweede helft ruim langs Saint Mirren

De nummer voorlaatst in de Schotse Premier League kon de koploper lang blijbenen, maar in de tweede helft drukte Celtic het krachtsverschil duidelijk uit in de score: 1-3.

Saint Mirren staat slechts elfde van de twaalf ploegen in Schotland, maar thuis doen The Buddies het heel goed. De defensie stond tot de wedstrijd tegen Celtic slechts drie tegentreffers toe. In de eerste helft had Celtic dan ook alle moeite de score te openen. Kansen kregen The Bhoys wel, maar bij rust stond het nog 0-0.

Na ruim een uur spelen opende Georgios Samaras (foto) de score namens de bezoekers, waarmee de ban gebroken was. Shunsuke Nakamura en Cillian Sheridan zorgden ervoor dat Celtic een kwartier later de voorsprong had uitgebouwd naar 0-3. Jim Hamilton redde kort voor tijd de eer voor de thuisclub.