Celtic geeft doelman Bailly herkansing over de grens

Reacties

Celtic heeft na Dedryck Boyata (ex-FC Twente) opnieuw een Belg aangetrokken. Doelman Logan Bailly komt over van OH Leuven en krijgt daarmee een nieuwe kans in het buitenland. Er zijn slechter transfers denkbaar.

Celtic geeft doelman Bailly herkansing over de grens

Afgelopen seizoen was Bailly immers nog actief in de Belgische Tweede Klasse. De 29-jarige sluitpost keerde via de play-offs weliswaar terug in de Jupiler Pro League, maar als concurrent van de Schot Craig Cordon lonkt nu mogelijk de Champions League. Celtic stroomt in de tweede voorronde van het miljoenenbal in als kampioen van Schotland.

Bailly tekende in 2012 voor Leuven, nadat het eerste buitenlandse avontuur van de achtvoudige international bij Borussia Mönchengladbach op een teleurstelling was uitgelopen. Mede door blessures en een voorwaardelijke gevangenisstraf verloor Bailly zijn basisplaats uiteindelijk aan Marc-André ter Stegen. Terwijl de huidige doelman van Barcelona doorbrak, moest Bailly op huurbasis naar Neuchâtel Xamax en RC Genk.

Dat Bailly, destijds veroordeeld wegens een vechtpartij in Luik, nu ploeggenoot wordt van de Nederlanders Virgil van Dijk en Derk Boerrigter stemt hem vrolijk. 'Ik ben al 29, maar ik hoop dat mijn carrière nu echt begint. Ik heb nog wel een paar jaar te gaan als keeper. Dat Celtic belangstelling had kon ik eerst niet geloven. Het is als een droom om voor deze club te mogen uitkomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.