Celtic en Van Dijk gaan na zege alleen aan kop

Celtic mag zich weer de koploper van de Schotse Premier League noemen. Op Celtic Park bleek de ploeg, waar verdediger Virgil van Dijk negentig minuten in actie kwam, met 3-1 te sterk voor St. Johnstone. De nog ongeslagen koploper Hearts of Midlothian ging in de slotfase met tien man onderuit tegen Hamilton Academical: 3-2.

Celtic kende een stroeve start tegen St. Johnstone, dat al na elf minuten op een 0-1 voorsprong kwam via een eigen doelpunt van Dedryck Boyata. Die treffer werd echter al gauw weggepoetst door Leigh Griffiths, die de stand al in de negentiende minuut gelijktrok.

Kort voor rust bezorgde Tomas Rogic Celtic de 2-1 voorsprong, waarna Charles Mulgrew de zege na een kleine zeventig minuten veiligstelde. De Schot was in de 59e minuut de vervanger van Scott Brown en tekende zeven minuten later voor de eindstand: 3-1.

Celtic komt door die zege op zestien punten uit zes competitieronden. De Schotten gingen daarmee koploper Hearts voorbij op de ranglijst. Op bezoek bij Hamilton Academical kon de ploeg de ongeslagen status niet vasthouden. Callum Paterson was in de 72e minuut verantwoordelijk voor de 1-2, maar moest vier minuten later naar de kant met een rode kaart. De thuisploeg profiteerde van de overtalsituatie en sleepte in de laatste tien minuten nog de 3-2 zege uit het vuur.