Celtic en Fenerbahçe spelen gelijk in groep Ajax

Fenerbahçe heeft met kunst- en vliegwerk een punt overgehouden aan het Europa League-duel met Celtic: 2-2. Robin van Persie speelde de hele wedstrijd in Glasgow, maar kwam niet tot scoren.

Van Persie mocht in Glasgow voor het eerst sinds 13 september in de basis beginnen bij Fenerbahçe, dat tergend zwak aan de wedstrijd begon. Leigh Griffiths maakte in de 28ste minuut in twee instanties de openingstreffer na een corner van Kris Commons. Vier minuten later maakte diezelfde Commons met een keihard schot in de kruising de 2-0.

Daarmee stevende Fenerbahçe af op een tweede opeenvolgende nederlaag in de Europa League, na het verrassende 3-1 verlies tegen Molde FK van twee weken geleden. De Turken kwamen vlak voor rust terug in de wedstrijd na een goal van Fernandão, die dramatisch verdedigen van Darren Ambrose afstrafte.

Vlak na rust nam Fernandão ook de gelijkmaker voor zijn rekening, door raak te koppen na een corner. Daarna golfde het spel op en neer, zonder dat een van de twee partijen de overhand kreeg. Een gelijkspel was het logische gevolg. Het is voor Fenerbahçe het eerste punt in Groep A. Celtic heeft twee punten, evenveel als Ajax. Molde FK heeft er al vier.