Celta toont veerkracht en ontsnapt op bezoek bij Sociedad

Twee goals van Imanol Agirretxe zijn voor Real Sociedad niet voldoende gebleken voor drie punten. Celta de Vigo ging in de slotfase alsnog met een 3-2 zege aan de haal.

Na twee keer terug te zijn gekomen van een achterstand maakte Pablo Hernández de comeback van de bezoekers compleet. De Chileen poeierde de beslissende treffer in de slotfase voorbij de kansloze Geronimo Rulli.

De Argentijnse keeper was eerder al het slachtoffer geworden van een dubbelslag van Iago Aspas. Door een schot van Nemanja Radoja al dan niet bewust van richting te veranderen nam de 28-jarige spits de eerste Celta-treffer voor zijn rekening. Kort na rust verdubbelde hij zijn dagproductie door Rulli met een knappe kopbal te verschalken.

De treffers van Aspas waren voor subtopper Celta broodnodig vanwege goals van Agirretxe, voor wie scoren dit seizoen een routineklus lijkt te worden. De aanvalsleider van Sociedad had zeven optredens nodig om tot zes treffers te komen en voegde zaterdagavond in de thuiswedstrijd twee goals aan dat totaal toe. Na zijn ploeg met een kopbal op voorsprong te hebben gezet, bezorgde hij de Basken na de gelijkmaker van Aspas wederom de leiding door de 2-1 vlak voor rust tegen het net te schieten.

Het kwartet goals van leeftijdsgenoten Aspas en Agirretxe bleek vanwege de afstandsknal van matchwinner Hernández uiteindelijk niet beslissend. Door de zege houdt Celta leidersduo Real Madrid en Barcelona in zicht. De marge tussen de nummers een en twee en de naaste achtervolger bedraagt drie punten. Sociedad moet het met een magere vijftiende plaats doen.