Celta met Guidetti, maar zonder sterkhouders tegen Ajax

Reacties

Celta de Vigo treedt donderdagavond in het Europa League-duel met Ajax (aftrap 19.00 uur) niet op volle oorlogssterkte aan, in tegenstelling tot Ajax. Trainer Eduardo Berizzo geeft vaste krachten als Theo Bongonda, Hugo Mallo, Iago Aspas en Gustavo Cabral rust.

Celta met Guidetti, maar zonder sterkhouders tegen Ajax

John Guidetti, die kampte met een enkelblessure, maakt wél deel uit van de achttienkoppige selectie. 'We hebben zondag een belangrijke competitiewedstrijd tegen Deportivo La Coruña, daar moeten we ook rekening mee houden', sprak de coach woensdag op een persconferentie. 

Berizzo, wiens ploeg zondag in La Liga met liefst 5-0 verloor van Villarreal, verwacht een aantrekkelijke wedstrijd in Balaídos. 'Beide teams lijken op elkaar. Wij houden van balbezit, zij ook. Net als wij heeft Ajax een technisch goede ploeg. Zij zijn vooral gevaarlijk doordat ze snelle spelers hebben. Vooral hun aanvoerder (Davy Klaassen, red.) drukt zijn stempel op het spel.'

Celta zal ondanks de vele mutaties dezelfde speelstijl hanteren als normaal. 'Dat we enkele spelers inzetten die normaal gesproken vaak op de bank zitten, maakt niets uit. We willen druk uitoefenen op de opponent. Zoals altijd is het cruciaal om als eerste te scoren. Als dat ons lukt, zullen zij hun plannen overboord moeten gooien.'

Met vier punten uit twee wedstrijden staat Celta er aardig voor in Groep G. De ploeg van Berizzo heeft wel twee punten minder dan Ajax, dat tot nu toe nog geen steek liet vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.