Ceferin waarschuwt Servië voor 'catastrofale' verbanning

Reacties

Het Servische voetbal dreigt uit Europa verbannen te worden vanwege het wangedrag in de stadions. UEFA-president Aleksander Ceferin eist snel maatregelen tegen het racisme en vandalisme.

Ceferin waarschuwt Servië voor 'catastrofale' verbanning

Op bezoek in Servië stelde Ceferin dat de maat bijna vol is. 'Het moet duidelijk zijn dat deze mensen uit de stadions geweerd moeten worden', doelde hij tijdens een toespraak in Belgrado op de hooligans, die met hun racistische gedrag en vandalisme het Servische voetbal in een kwaad daglicht stellen. 'Servië loopt serieus het gevaar te worden verbannen uit de Europese competities. Dat zou een catastrofe worden voor het Servische voetbal.'

Dit kalenderjaar waren er verschillende incidenten, waarin de UEFA aanleiding zag Servië aan te spreken. Vorige week werden twee Russische fans neergestoken na een oefenduel van Rode Ster Belgrado met Spartak Moskou. In februari stapte de Braziliaan Everton Luiz met tranen in de ogen van het veld na aanhoudende racistische spreekkoren aan zijn adres tijdens het duel RAD Belgrado - Partizan Belgrado.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.