Cech voegt zich bij exclusief gezelschap CL-veteranen

Petr Cech heeft dinsdagavond met zijn basisplaats in de achtste finale tegen Galatasaray het lidmaatschap van de Club van Honderd in de Champions League verworven. De 31-jarige doelman van Chelsea is de negentiende speler die minimaal honderd duels in het miljoenenbal achter zijn naam heeft staan.

Cech voegt zich bij exclusief gezelschap CL-veteranen

Cech stond tot aan vanavond op gelijke hoogte met voormalig AC Milan-verdediger Alessandro Nesta (99 CL-optredens) en één wedstrijd boven oud-doelman Edwin van der Sar (98 duels in het hoofdtoernooi). Door zijn optreden tegen het Galatasaray van Wesley Sneijder evenaart de Tsjechische sluitpost de Oekraïner Andriy Shevchenko, die namens Dinamo Kiev, Chelsea en Milan op honderd wedstrijden bleef steken.

Cech is na Iker Casillas (134), Víctor Valdés (106) en Oliver Kahn (103) de vierde doelman die toetreedt tot het steeds minder select wordende gezelschap. Bovendien is hij na Ashley Cole (103) de tweede speler in de huidige selectie van Chelsea die bij de negentien CL-veteranen hoort.

Lampard & Ronaldo
Waar Cole dinsdagavond door een blessure ontbreekt in de wedstrijdselectie, start Frank Lampard net als Cech wel in de basis tegen Galatasaray. Mocht Chelsea zich plaatsen voor de kwartfinale dan kan ook Lampard zijn honderdste CL-duel bijschrijven. De teller van de 35-jarige middenvelder van The Blues staat na vanavond immers op 99.

De zes jaar jongere Cristiano Ronaldo heeft dat aantal opmerkelijk genoeg ook al bereikt. De Portugese superster is een van de weinige vedetten die dinsdagavond tegen Schalke 04 aan de aftrap staat. Na de 6-1 overwinning in Gelsenkirchen is Real al zeker van een plek in de kwartfinale, waardoor voor Ronaldo eveneens zijn honderdste CL-optreden nadert. (Tim Vos)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen