Cech (38) begint met 'nachtmerrie' aan rentree in Chelsea-doel

Na 565 dagen stond Petr Cech weer onder de lat. Na een zeer onwennige start hervond de 38-jarige keeper zijn 'wedstrijdmodus'.

Na zijn afscheid in 2019 deed hij nog dienst als ijshockeydoelman. Maandag keerde Cech terug in zijn oude ambacht; de Tsjech stond onder de lat bij Chelsea. Als dispensatiespeler begon hij met de beloftes van The Blues aan het duel met Tottenham Hotspur.

De start was onwennig en een nachtmerrie. Een fout na twee minuten leidde tot de openingstreffer van Tottenham Hotspur, dat na ruim een kwartier zelfs een 0-2 voorsprong nam.

'Het voelde vreemd in de eerste twintig minuten, omdat mijn gebruikelijke wedstrijdmodus ontbrak', reageerde Cech op Instagram op zijn rentree. 'Daarna kreeg ik weer het goede gevoel, kwam de wedstrijdmodus weer terug en voelde het weer fantastisch.'

Het kwam toch goed voor Cech en co getuige de 3-2 zege. De Tsjechische routinier fungeerde daarbij ook nog als vredestichter na een opstootje rond Danny Drinkwater. De andere dispensatiespeler, die in 2017 nog voor ruim 35 miljoen euro werd overgenomen van Leicester City, had nagetrapt naar zijn tegenstander Alfie Devine.

Cech stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. 'Goed gedaan ploeggenoten, door het omdraaien van de wedstrijd! Het was fantastisch om te winnen en de drie belangrijke punten te pakken om aan kop te gaan.'