Cazorla ziet Arsenal volgend jaar als titelkandidaat

Reacties

Arsenal bevestigde maandag de goede vorm tegen Hull City. Santi Cazorla denkt dat The Gunners volgend jaar wel een echte titelkandidaat zijn.

Cazorla ziet Arsenal volgend jaar als titelkandidaat

Met de 3-1 zege op Hull City heeft Arsenal directe plaatsing voor de Champions League binnen handbereik gekregen. Het doel is de tweede plaats van Manchester City te bemachtigen. Dat heeft de Londense club te danken aan een zeer sterke reeks, waarin van de laatste elf duels er tien werden gewonnen.

Het maakt Arsenal de favoriet in de FA Cup-finale, waarin het eind mei Aston Villa treft. Maar Cazorla kijkt stiekem al verder dan dit seizoen. 'Natuurlijk willen we volgend jaar de titel pakken', zei de Spaanse middenvelder.

Inmiddels heeft Arsenal ook de grens van honderd doelpunten in alle competities geslecht. 'Dat laat zien dat we doelpunten kunnen maken, de creativiteit hebben en de toppers in de spits. Maar de ploeg verdedigt ook heel goed. De aanval begint bij de keeper, en als team zijn we echt creatief.'

Manager Arsène Wenger is voorzichter over of Arsenal volgend jaar echt voor de titel kan gaan. 'Vraag me dat maar in augustus', zei de Franse coach, die nog weet dat zijn ploeg door een moeizame start van het seizoen achter de feiten heeft aangelopen. 'Veel spelers waren bij de start van dit seizoen niet beschikbaar. Veel kwamen met problemen terug van het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.