Cavani en Mbappé wervelen ook zonder Neymar bij PSG

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond opnieuw een klinkende overwinning geboekt in de Ligue 1. Angers werd in eigen huis met 0-5 verslagen. Kylian Mbappé en Edinson Cavani namen de Parijzenaars bij afwezigheid van Neymar bij de hand.

Neymar ontbrak vanwege een blessure bij het duel in het Stade Raymond Kopa, Javier Pastore speelde in zijn plaats aan de linkerkant. Maar ook zonder het Braziliaanse paradepaardje had PSG weinig moeite met de gastheren. Kylian Mbappé opende al na vijf minuten de score door een prachtige pass van Dani Alves knap te verlengen richting de verre hoek: 0-1 (zie video).

Alves onderscheidde zich nog geen tien minuten later opnieuw als aangever, ditmaal met een uitstekende dieptebal op Julian Draxler. De Duitser wipte de bal vervolgens over de keeper in het doel: 0-2. Na een half uur stond het zelfs al 0-3. Mbappé trok een indrukwekkende sprint en legde de bal met de hak af op de instormende Cavani, die overtuigend binnenschoot.

De Uruguayaan pegelde in de zestigste minuut ook nog de 0-4 binnen, waarmee hij zijn doelpuntentotaal in de Ligue 1 alweer opvijzelde naar dertien in elf duels. In totaal staat Cavani nu op honderd treffers voor PSG. Unai Emery maakte daarna van de gelegenheid gebruik om sleutelspelers Alves, Cavani en Draxler wat rust te gunnen. Het sterrenensemble schitterde doordeweeks immers ook al tegen Anderlecht in de Champions League. Mbappé maakte in de slotfase ook nog de vijfde voor de bezoekers.

Door de eenvoudige zege in Angers komt PSG op 32 punten uit twaalf wedstrijden. De ploeg van Emery is nog altijd ongeslagen en heeft een doelsaldo van 39-8.