Cavani de held van Napoli met vier treffers tegen Dnjepr

Napoli heeft Dnjepr Dnjepropetrovsk in de poule van PSV voor de Europa League in de laatste minuten opzij gezet. De ploeg mag zijn aanvaller Edinson Cavani bedanken, hij scoorde vier keer. Het werd 4-2.

Al na zeven minuten kwam Napoli, dat sinds 7 december 1994 geen thuiswedstrijd in Europa meer verloor, op voorsprong. Edinson Cavani rondde een met buitenkant rechts verzonden steekpass van Eduardo Vargas af. Tegen de verhouding in kwam Dnjepr in de 34ste minuut op gelijke hoogte.

Michael Odibe verlengde een hoekschop van Olexandr Aliyev, waarna scoren voor Artem Fedetskiy een koud kunstje was. Zeven minuten na rust zette Dnjepr de gelijke stand om in een voorsprong, door een treffer van Roman Zozulya, waarbij doelman Antonio Rosati niet vrijuit ging.

Toch was het weer de beurt aan Cavani. Eerst schoot de Uruguayaan een kwartier voor tijd een vrije trap achter doelman Jan Lastuvka. Twee minuten voor tijd tikte hij de bal bij de eerste paal binnen en in blessuretijd maakte hij met zijn vierde doelpunt en een zuivere hattrick het Italiaanse feest compleet: 4-2.

Napoli is in Groep F door de zege tweede met drie punten achterstand op Dnjepr. AIK Solna en PSV hebben allebei vier punten. Foto: VI Images