Castillion haalt uit met Debreceni, Hooiveld door met AIK

Geoffrey Castillion en Jos Hooiveld zijn met respectievelijk Debreceni en AIK verzekerd van de derde voorronde van de Europa League. Voor Marc Klok is het Europese avontuur ten einde.

Debreceni - Skonto Riga 9-2 (2-2)
Vorige week was de trefzekere invaller Castillion (foto) nog van grote waarde in het heenduel bij Skonto, maar ook dit keer moest de lange aanvaller genoegen nemen met een plaats op de bank tijdens het allerminst spannende duel. Tibor Tisza (2), Norbert Balogh en Ibrahim Sidibe (2) sloegen voor de rust al genadeloos toe: 5-0.

In de tweede helft ging Debreceni vrolijk verder en voerden Dusan Brkovic, Péter Szakály en Adam Bodi de score zelfs op tot 8-0. Invaller Castillion, na 56 minuten de vervanger van Norbert Balogh, was verantwoordelijk voor de negende treffer. Renars Rode en Vladislavs Gutkovskis deden nog iets terug namens Skonto. De Hongaren plaatsten zich dus eenvoudig voor de derde voorronde van de Europa League.

Shirak - AIK 0-2 (2-0)
Opnieuw zonder de van Southampton aangetrokken Hooiveld in de wedstrijdselectie heeft AIK Stockholm zich geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Na de 2-0 zege in Zweden volgde donderdag een 2-0 overwinning in Armenië. Namens de ploeg van trainer Andreas Alm waren Henok Goitom en Stefan Ishizaki de doelpuntenmakers.

Dinamo Minsk - Tsjerno More Varna 4-0 (1-1)
In tegenstelling tot zijn landgenoten Castillion en Hooiveld is het Europa League-avontuur van Klok, die in de rust werd vervangen, al vroeg ten einde. Vorige week sleepte zijn club Tsjerno More Varna er nog een gelijkspel uit, maar in Minsk bleek de Wit-Russische club een maatje te groot. Vladimir Korythko, Nenad Adamovic en Fatos Beciraj (2) velden het vonnis over de Bulgaren.