Castelen verliest opnieuw ondanks schitterende treffer

Romeo Castelen heeft met Western Sydney Wanderers in Marokko ook zijn tweede wedstrijd op het WK voor clubs verloren. In de strijd om de vijfde plaats gingen de Australiërs ondanks een prachtig schot van de 31-jarige aanvaller na strafschoppen onderuit tegen ES Sétif.

De kampioen van Afrika en de kampioen van Azië stonden woensdag in Marrakech tegenover elkaar na nederlagen tegen respectievelijk Auckland City (0-1) en Cruz Azul (1-3, na verlenging). De Algerijnen legden na het nemen van zestien penalty's (5-4) uiteindelijk beslag op de vijfde plaats.

Aanvankelijk had de ploeg van Castelen nog de beste papieren om aan de haal te gaan met de troostprijs. De ex-speler van ADO Den Haag, Feyenoord en RKC Waalwijk opende na vijf minuten de score door van buiten het strafschopgebied knap raak te schieten in de verre hoek.

In het eerste kwartier na rust gaf de ploeg van trainer Tony Popovic die voorsprong echter uit handen dankzij een eigen doelpunt van Daniel Mullen en een treffer van Adbelmalik Ziaya. Victor Saba sleepte een minuut voor tijd nog een penaltyserie uit het vuur (2-2), maar het mocht niet baten voor Castelen en zijn ploeggenoten.