Castelen uitgeschakeld op WK na verlenging in waterballet

Reacties

Het Mexicaanse Cruz Azul heeft zich voor de halve finale van het WK voor clubs geplaatst door na verlenging met 3-1 te winnen van Western Sydney Wanderers. Zodoende grijpt Romeo Castelen naast een halve finale tegen Real Madrid.

Castelen uitgeschakeld op WK na verlenging in waterballet

In Rabat werd op een kletsnat veld de kwartfinale afgewerkt. Op een grasmat vol met plassen vielen in het eerste bedrijf geen goals. Na 65 minuten gebeurde dat wel. Iacopo La Rocca leek de gevierde man te worden bij de Australische ploeg. De Italiaanse ploeggenoot van Castelen maakte gretig gebruik van het kletsnatte veld. Zijn afstandsknal versnelde alleen maar door een paar keer te stuiteren en liet doelman José Corona kansloos.

Toen Castelen (op de archieffoto in RKC-shirt) inmiddels gewisseld was, gaf de Australische ploeg de zege toch nog uit handen. Met tien man, Matthew Spiranovic kreeg zijn tweede gele kaart, moest een minuut voor tijd de gelijkmaker toegestaan worden. Gerardo Torrado benutte een strafschop. Nadat in de verlenging ook Nikolai Topor-Stanley zijn tweede gele had ontvangen, sloeg Cruz Azul toe. Mariano Pavone buitte de twee-man-meer-situatie uit en tekende zo voor de overwinning, die door een tweede benutte strafschop van Torrado alleen maar meer cachet kreeg.

Door de zege mogen de Mexicanen dinsdag tegen Champions League-winnaar Real Madrid voor een megastunt proberen te zorgen. De andere halve finale gaat een dag later tussen San Lorenzo (Argentinië) en Auckland City (Nieuw-Zeeland). De finale is, evenals de strijd om de derde plek, zaterdag.

Deze tweet van de FIFA was halverwege...
Deze tweet van de FIFA was halverwege...
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.