Castelen: 'Ik zal komende jaren belangrijk zijn voor RKC'

Romeo Castelen voelt zichzelf niet te groot voor RKC en dus tekende hij een tweejarig contract in Waalwijk. Waarom zou hij ook niet, want hij speelde door blessures de afgelopen vier jaar slechts vier wedstrijden.

Castelen: 'Ik zal komende jaren belangrijk zijn voor RKC'

Daardoor vertolkte hij bijrollen bij het Duitse Hamburger SV en Volga Nizjni Novgorod in Rusland, Maar vanaf komend seizoen verdedigt hij de geel-blauwe clubkleuren in het Mandemakers Stadion. 'Ik wil Nederland laten zien dat ik nog steeds goed kan voetballen', klinkt het strijdvaardig uit de mond van de voormalige vleugelspeler van ADO Den Haag en Feyenoord.

De tienvoudige Oranje-international (foto) vroeg vorige maand of hij mocht meetrainen met RKC Waalwijk, dat hem uiteindelijk een contract aanbood. Castelen: 'Omdat ik kennelijk beviel, wilde de club graag met me om de tafel om te onderhandelen. Er waren andere opties, maar RKC handelde snel.'

VerlostHet zou een wonder zijn als RKC de vleugelspits weer constant aan het voetballen krijgt. Zelfs een man van glas bleek de afgelopen jaren sterker dan Castelen. 'Ik durf echter te zeggen dat ik verlost ben van alle fysieke ellende die ik door een aaneenschakeling van blessures heb gehad', stelt Castelen.

'In mijn situatie is het belangrijk dat ik veel aan voetballen toe kom. In de weken dat ik nu meetrain bij RKC voel ik me in dat opzicht goed en ben ik pijnvrij. Ik ben bovendien pas dertig jaar. En eigenlijk voel ik me nog veel jonger. Ik denk dat ik de komende twee jaar belangrijk kan zijn voor deze club.' (Dennis van Bergen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen