Castaignos beslist tamme derby in voordeel Twente

FC Twente zegevierde in de provinciederby tegen PEC Zwolle. Twee doelpunten van Luc Castaignos maakten het verschil in de relatief tamme wedstrijd: 1-2.

FC Twente, met voormalig PEC-speler Kamohelo Mokotjo in de basis, kende de beste start aan de Overijsselse derby. De Tukkers hadden het meeste balbezit en kregen in de achtste minuut de eerste kans van de wedstrijd via Hakim Ziyech. De spelmaker schoot op aangeven van Jesús Corona rakelings naast. Ook de tweede kans van de middag was voor Twente, maar Kyle Ebecilio schoot de bal in de handen van doelman Warner Hahn na een prachtige dribbel door de Zwolse defensie.

Het doelpunt van PEC in de 28ste minuut was gezien de verhoudingen dan ook enigszins onverdiend. Het was Ryan Thomas die de trekker overhaalde, op aangeven van Stef Nijland. De verdiende gelijkmaker viel elf minuten later. Luc Castaignos maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen met een laag schot.

Ook in de tweede helft was Twente iets beter dan PEC. De eerste kans van het tweede bedrijf was voor Castaignos, wiens schot knap werd gepareerd door Hahn. Halverwege de tweede helft had de Zwolse sluitpost ook een antwoord op een poging van Corona. Op de derde goede Enschedese mogelijkheid van de tweede helft had Hahn geen antwoord. Castaignos vuurde tien minuten voor tijd op aangeven van Corona zijn tweede van de middag tegen de touwen: 2-1. Die tegenslag kwam PEC niet meer te boven, ondanks de invalbeurt van voormailig Twente-speler Wout Brama een kwartier voor het einde.

Door de zege komt FC Twente op 24 punten, waarmee het de derde plaats overneemt van Feyenoord, dat een iets minder doelsaldo heeft. PEC blijft zesde.