Cassano en Soriano goud waard voor Sampdoria in derby

Reacties

Hoewel het seizoen voor het ambitieuze Sampdoria tot dusver een grote teleurstelling is, werd de belangrijkste wedstrijd van het jaar gewonnen. In de beladen stadsderby werd Genoa verslagen (2-3).

Cassano en Soriano goud waard voor Sampdoria in derby

Waar tijdens de vorige jaargang beide clubs nog in de subtop eindigden, ging de strijd nu tussen de nummer zeventien (Genoa) en veertien (Samp) in de Serie A. Vooral de terugval van de thuisspelende ploeg, die zelfs de laatste vijf officiële duels van 2015 allemaal verloor, was enorm. En de eerste helft van de Derby della Lanterna paste wat dat betreft precies in het beeld van de laatste weken.

De beste kansen waren voor het elftal van Gian Piero Gasperini, die Armando Izzo in de onrustige openingsfase bijna de 1-0 zag binnen koppen. Wellicht geschrokken van een onderbreking wegens vuurwerk op het veld zorgde half ingrijpen van de verdediging ervoor dat Sampdoria voor rust afstand kon nemen. Roberto Soriano ramde na slecht wegwerken van Sebastian De Maio de eerste goal binnen en bij de 0-2 kreeg de van een blessure herstelde topscorer Éder de bal voor zijn voeten.

Opvallend daarbij was de rol voor Antonio Cassano (foto boven). De ooit zo begeerde spelmaker oogt op zijn 33ste vooral zwaarder dan ooit, maar liet in het countervoetbal van Sampdoria zien niets aan balgevoel te hebben ingeboet. Nadat hij de aanval voor de tweede treffer al had opgezet en met een gelukje zelfs de assist op Éder op zijn naam kreeg, bediende hij vlak na rust Soriano met een ragfijn passje voordat de middenvelder zijn tweede van de avond binnen schoof.

Roberto Soriano viert de openingstreffer van Sampdoria in de Derby della Lanterna.
Roberto Soriano viert de openingstreffer van Sampdoria in de Derby della Lanterna.

Gasperini bracht na rust de nieuwelingen Suso en Luca Rigoni binnen de lijnen, pas een dag voor de derby door de club gecontracteerd. De nieuwe impulsen hadden echter vooral van Darko Lazovic moeten komen, want tot drie keer toe was hij dicht bij een treffer. De dubbelslag van Leonardo Pavoletti, die bij de 1-3 Niklas Moisander aftroefde in de lucht, kwam veel te laat. Al kroop Sampdoria drie minuten voor tijd bij 2-3 nog wel door het oog van de naald bij een scrimmage. Edgar Barreto (ex-NEC) raakte namens Sampdoria nog de lat.

De overwinning brengt Sampdoroia weer terug in de middenmoot, waar Genoa serieus in degradatiegevaar is. Frosinone kan de ploeg woensdag bij winst onder de streep duwen, terwijl ook Carpi en Hellas Verona nog een duel tegoed hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.