Casemiro-loos Real moet improviseren voor CL-kraker

Reacties

Dinsdagavond staat om 20.45 uur in de Champions League de kraker tussen Borussia Dortmund en Real Madrid op het programma. In aanloop naar die wedstrijd gaat het in Spanje vooral over Casemiro.

Casemiro-loos Real moet improviseren voor CL-kraker

De Braziliaanse controleur ontbreekt namelijk door een kuitblessure. Een jaar geleden zou dat nieuws in een bijzin gezet worden, maar nu is alles anders. Casemiro speelde zich onder trainer Zinedine Zidane in maart van dit jaar in de basis en groeide sindsdien uit tot een cruciale pion bij Real Madrid. Als verdedigende middenvelder zorgt de 24-jarige Braziliaan ervoor dat creatievelingen als Toni Kroos en Luka Modric zich kunnen richten op aanvallen. De nieuwe Claude Makélélé, wordt hij in Spanje liefkozend genoemd.

Nu hij geblesseerd is, blijkt dat Real in de selectie geen enkele speler heeft die in een vergelijkbare rol kan spelen. 'Maar we hebben wel heel goede spelers die Casemiro kunnen vervangen', probeert Zidane de rust te bewaren. 'Ook op dezelfde positie, maar misschien gaan we wel iets anders spelen met een andere speler. We kunnen ook van speelstijl veranderen tijdens een wedstrijd. Bijvoorbeeld met een echte nummer 10 en twee spelers achter hem. Ook 4-4-2 is een optie. Ik vind het systeem niet belangrijk. Het gaat erom dat de spelers zich goed voelen in hun rol.'

Tegen Dortmund is de kans groot dat Kroos, die in de laatste maanden van het vorige seizoen en ook deze jaargang indruk maakt in een aanvallende rol, wat defensiever zal spelen. 'Casemiro is enorm belangrijk voor ons team. Hij beschermt ons en is een speler die we voorheen niet in de ploeg hadden. Maar hij is nu geblesseerd. Het maakt mij niet veel uit als ik vijf of tien meter verder terug moet spelen. Dat verandert niets aan mijn speelstijl. Ik wil altijd de bal hebben', aldus de Duitser.

Buiten de problemen door het ontbreken met Casemiro heeft Zidane bij Real ook nog een brandje te blussen met zijn sterspeler Cristiano Ronaldo. De Portugees reageerde afgelopen weekend furieus toen hij werd gewisseld tegen Las Palmas (2-2). 'Niet alleen Cristiano was boos. Iedereen was boos door die wedstrijd. We weten dat mensen dan gaan praten, maar wij blijven rustig. Ik ben niet stom en Cristiano is ook intelligent', besluit de Fransman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.