Carvajal mist EK met Spanje door spierblessure

Reacties

Dani Carvajal moet een streep zetten door zijn deelname aan het EK in Frankrijk van volgende maand. De rechtsback van Spanje heeft een spierscheuring opgelopen en staat enkele weken buitenspel.

Carvajal mist EK met Spanje door spierblessure

De verwachting is dat Carvajal minimaal drie weken nodig heeft om te herstellen van de blessure aan zijn bovenbeen. Daardoor komt het EK te vroeg voor de vleugelverdediger van Real Madrid, die de blessure opliep in de Champions League-finale tegen Atlético Madrid (1-1, winst Real na strafschoppen) en het veld in tranen verliet.

Bondscoach Vicente Del Bosque neemt nu vrijwel zeker Arsenal-back Héctor Bellerín mee naar het EK als vervanger van Carvajal. Om die reden bleef Bellerín eerder al deel uitmaken van de Spaanse selectie. 'Bellerín blijft bij de selectie voor de volgende wedstrijd', aldus Del Bosque na de 3-1 zege op Bosnië-Herzegovina. 'Natuurlijk hoop ik dat Carvajal herstelt, maar ik moet me op alle scenario's voorbereiden.

Tegen Bosnië-Herzegovina stond de razendsnelle Bellerín in de basis. Behalve de 21-jarige mogelijke vervanger van Carvajal kan Del Bosque ook nog beschikken over Atlético-rechtsback Juanfran, die in Milaan in de eindstrijd de beslissende strafschop miste.

VI Legends, EKSpecial

De 180 pagina's dikke EK-special van VI bestellen? Dat kan! Klik op onderstaande button en zorg dat jouw voorbereiding op het EK ideaal verloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.