Carrière Soto mogelijk ten einde na duel met Van der Vaart

Reacties

FSV Mainz 05-middenvelder Elkin Soto heeft zichzelf zondagmiddag in een duel met Rafael van Vaart dusdanig geblesseerd dat zijn carrière waarschijnlijk voorbij is. De 34-jarige Colombiaan scheurde in het competitieduel met Hamburger SV (1-2) twee banden van zijn linkerknie af en beschadigde ook zijn meniscus.

Carrière Soto mogelijk ten einde na duel met Van der Vaart

Van der Vaart wilde Soto in de eerste helft beletten de bal vol op zijn slof te nemen. Onder druk van de captain van HSV raakte de 26-voudige international niet de bal, maar overstrekte hij zijn knie door in het luchtledige te schieten. Zijn knie is volgens Mainz daardoor volledig ontwricht.

'Ik loop al lang mee, maar zo'n knie heb ik nog nooit gezien', vertelde Mainz-manager Christian Heidel na afloop. 'Het spijt mij enorm', zei Van der Vaart daarom over de horrorblessure. 'Maar het was niet opzettelijk en geen overtreding. Hij kwam tussen mijn benen terecht.'

Elkin Soto grijpt naar zijn linkerknie na het ongelukkige duel met Rafael van der Vaart.
Elkin Soto grijpt naar zijn linkerknie na het ongelukkige duel met Rafael van der Vaart.

Het heeft waarschijnlijk drastische gevolgen, want in Duitsland is de algehele opvatting dat Soto van deze zware blessure niet meer herstelt. De man die al sinds 2007 uitkomt voor Mainz zou na deze jaargang terugkeren naar eigen land.

Juist daarom kwam de blessure extra hard aan bij zijn ploeggenoten. 'Als een kameraad zo kort voor het einde van zijn carrière zó zwaar geblesseerd raakt, daar zijn geen woorden voor', vertelde collega-middenvelder Johannes Geis.

Mainz-manager Heidel is vanwege de lange staat van dienst van Soto bij de club zelfs bereid diens contract alsnog te verlengen om de Colombiaanse clubman een waardig afscheid te gunnen. 'Als hij wil krijgt hij een contract voor een extra jaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.