Carrick laat Middlesbrough dromen, Van den Berg imponeert tegen Chelsea

Reacties

Michael Carrick is ongelooflijk trots op Middlesbrough na de verrassende 1-0 zege op Chelsea in de eerste halve finale van de League Cup. Rav van den Berg speelde negentig minuten mee en krijgt in Engelse media complimenten voor zijn spel.

Carrick laat Middlesbrough dromen, Van den Berg imponeert tegen Chelsea
© Pro Shots
Middlesbrough
Middlesbrough
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Middlesbrough staat in het Championship op de twaalfde plaats, maar mag na de overwinning op Chelsea in het heenduel van dinsdagavond wel dromen van de eerste League Cup-finale sinds 2004. Toen was Steve McClaren nog de manager in het Riverside Stadium en stonden George Boateng en Boudewijn Zenden op het middenveld.

Twintig jaar later is Carrick de man die Middlesbrough tot de drempel van Wembley heeft geleid. De oud-speler van Manchester United was ongelooflijk trots op zijn ploeg, zeker omdat al vroeg in de wedstrijd Emmanuel Latte Lath en Alex Bangura geblesseerd uitvielen. 'De manier waarop ze bij elkaar bleven was heel speciaal, dat maakt me trots.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een van de uitblinkers was Van den Berg. De negentienjarige verdediger kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en heeft inmiddels een basisplaats bij Boro. Tegen Chelsea stond de jongere broer van Sepp van den Berg (door Liverpool verhuurd aan FSV Mainz 05) rechts centraal in een defensie van drie. Die rol paste hem volgens Northern Echo goed.

De regionale krant gaf Van den Berg een 8 voor zijn optreden tegen Chelsea. 'Hij speelde Raheem Sterling uit de wedstrijd.' Ook Shields Gazzette kwam tot die beoordeling. 'Hij stond meestal tegenover Raheem Sterling en toonde opnieuw zijn klasse en zijn volwassenheid. De Engelse international kreeg in de hele wedstrijd maar een kans, een schot van afstand.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus mag Middlesbrough dromen van een finaleplaats, al moet het eerst nog naar Stamford Bridge. 'We zullen klaar zijn voor de return', keek Carrick alvast vooruit. 'Voetbal gaat over dromen. Dan gebeuren er zoals vanavond dingen die waarschijnlijk niet zouden gebeuren. We weten wat we kunnen verwachten, maar dat zal ons niet tegenhouden.'

En wie weet wat er dan mogelijk is. Carrick zag dinsdagavond alvast hoeveel een eventuele finaleplaats zou losmaken bij de club. 'Ik weet wat dit voor iedereen betekent. Het was fantastisch om zoveel mensen zo blij te zien. Dat is behoorlijk speciaal', aldus de manager van Middlesbrough, dat al 2018 niet meer in de Premier League speelt.

Di 23 jan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.