Captain Biglia wil zo snel mogelijk weg bij Anderlecht

Anderlecht-aanvoerder Lucas Biglia heeft op de persconferentie voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Málaga aangegeven al in de winterstop te willen vertrekken uit Brussel. Enig obstakel is het hoge prijskaartje dat om de nek van de 26-jarige middenvelder hangt.

Captain Biglia wil zo snel mogelijk weg bij Anderlecht

'Het klopt dat ik graag de volgende stap wil zetten in mijn carrière', zei Biglia, met op de stoel naast hem trainer John van den Brom. 'Als ik kan kiezen zou ik liever in januari al Anderlecht verlaten. Maar daar denk ik nu nog niet aan', aldus Biglia.

'Ik wil progressie maken en daarom wil ik hogerop', verklaart Biglia zijn roep om een spoedig vertrek. Wel is hij blij dat hij momenteel Van den Brom als trainer heeft. 'Onder hem ben ik een completere voetballer geworden.'

Biglia noemt de Spaanse, Engelse of Italiaanse competitie als mogelijke bestemming. Afgelopen zomer waren volgens de Argentijn zelfs Arsenal en Real Madrid nog geïnteresseerd om hem van Anderlecht over te nemen.

Dat dit nog niet gebeurde komt wellicht door de afkoopsom van acht miljoen euro die in het tot 2015 lopende contract van Biglia staat. 'Ik weet ook dat het teveel is', bekent Biglia. 'Maar het is een clausule die ik getekend heb en waar ik dus niet onderuit kan. Laten we hopen dat er een club komt die dat bedrag op tafel wil leggen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's