Capriolen Martins Indi en Casillas bij dure nederlaag Porto

Reacties

FC Porto heeft op bezoek bij Sporting Braga een smadelijke 3-1 nederlaag geleden. Bruno Martins Indi en Iker Casillas vervulden een negatieve hoofdrol.

Capriolen Martins Indi en Casillas bij dure nederlaag Porto

Het uitduel met Braga was voor Porto een uitgelezen kans dichter bij de eerste plaats te komen, nadat Sporting Lissabon de koppositie zaterdag had verspeeld aan Benfica. Braga was in alle competities echter al veertien duels ongeslagen en liet tegen Porto nogmaals zien met afstand best of the rest te zijn in de Primeira Liga, hoewel het lang duurde voordat de rood-witten het verschil maakten.

Een enorme inschattingsfout van Ivan Marcano leidde in de 71ste minuut de 1-0 voor Braga in, die op naam kwam van Koka. Via Maxi Pereira, die in de rebound toesloeg na een fraaie voorzet met buitenkant voet van Yacine Brahimi, leek Porto vlak voor tijd een punt te redden. De punten bleven echter in Braga, want Rafa Silva gleed in de 89ste minuut de 2-1 binnen.

Martins Indi maakte het leed voor Porto vlak voor tijd nog wat groter, want hij kreeg zijn tweede gele kaart na een harde overtreding op Aaron Níguez. De gasten waren daarna volledig de weg kwijt, bleek wel uit de bizarre actie van Iker Casillas die tot de 3-1 leidde. De ervaren doelman ging als een onbesuisde tiener in de fout door onnodig ver uit zijn doel te komen, waarna Alan de bal van grote afstand tegen de touwen mikte.

Door de nederlaag blijft Porto derde, met zes punten minder dan koploper Benfica. Braga verstevigt zijn vierde plaats, maar het gat met Porto is met acht punten nog altijd fors.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.