Cannavaro steunt De Boer, Kuijt valt in de prijzen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cannavaro steunt De Boer, Kuijt valt in de prijzen

'Het is niet zijn fout, Frank de Boer heeft in Nederland laten zien dat hij een goede coach is'
Fabio Cannavaro vindt het niet terecht dat Frank de Boer is ontslagen bij Internazionale. De voormalig verdediger van de Nerazzurri legt de schuld bij de clubleiding. 'Het is de fout van de mensen die hem hebben gekozen en er nog werken. Het ligt verscholen in de cultuur van het voetbal, dat is een slechte zaak. Een trainer heeft de tijd nodig om zijn spelers, de omgeving, de fans en de clubcultuur te leren kennen. Je kan niet alle problemen in één of twee maanden oplossen.' (Sky Sport Italia)

'Real Madrid heeft net verlengd met Ronaldo, die naar verluidt nu 20,5 miljoen euro netto verdient. Er is zelfs geen enkele speler in de Bundesliga die dat bruto verdient!'
Karl-Heinz Rummenigge uit nog maar eens zijn zorgen over de salarissen die in de andere grote competities worden betaald. De voorzitter van Bayern München stelt dat Bundesliga-clubs onmogelijk kunnen concurreren met de topclubs uit Engeland en Spanje. Ook Borussia Dortmund-baas Hans-Joachim Watzke vindt de situatie zorgelijk. 'Onze spelers zullen niet zo snel naar Stoke City gaan, maar veel spelers uit de Bundesliga kunnen hun salaris daar wel verdubbelen of verdrievoudigen.' (Sport Bild)

'Voor mij is Ryan Giggs de beste speler. Hij was mijn jeugdheld en is een legende in het mondiale voetbal. En het helpt natuurlijk ook dat hij een landgenoot is'
Gareth Bale (foto) geeft in gesprek met sportschoenenwinkelketen Foot Locker (na het maken van een commercial) prijs wie de beste speler is met wie hij ooit heeft samengespeeld. En dat is dus niet Cristiano Ronaldo. Wij zijn benieuwd hoe zwaar de eerzuchtige vedette van Real Madrid daar aan tilt...

Lionel Messi, Ronaldo's tegenhanger bij Barcelona, maakte op 16 november dertien jaar geleden zijn officieuze debuut voor de Catalanen in een oefenwedstrijd tegen FC Porto. Een goede reden om weer eens wat doelpunten van de Argentijnse geweldenaar uit de kast te trekken.

Mario Balotelli heeft het naar eigen zeggen in zijn mars om de Gouden Bal te winnen. En wat als de Italiaanse spits dit seizoen Olympique Nice doodleuk naar de Franse titel leidt? 'Dan vlieg ik met een helikopter over Nice.' Om het te vieren wel te verstaan. 'Maar we hebben nog een lange weg te gaan', aldus Super Mario. (Mediaset Premium)

Dirk Kuijt weet als speler van Feyenoord als geen ander wat het is om een helikoptervlucht te maken. De 36-jarige aanvaller stapte zelfs twee keer uit in De Kuip na een ritje met zo'n heli. De clubicoon werd woensdag in het zonnetje gezet met de uitreiking van De Gouden Mossel, een onderscheiding die jaarlijks door het restaurant Kaat Mossel wordt uitgereikt aan iemand die veel voor de stad heeft betekend. Kuijt kreeg de prijs niet alleen voor zijn prestaties op het veld, maar ook wegens zijn werk voor zijn stichting, die elf jaar bestaat.

• Volgens Joachim Löw heeft Thomas Müller niets verkeerds bedoeld met zijn uitspraken na het duel met San Marino. De Duits international noemde de tegenstander na de met 0-8 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag 'amateurs' en vroeg zich af waarom er tegen zo’n land moest worden gespeeld. Löw neemt het nu op voor de speler van Bayern München, die zelf in een Facebook-bericht al zei dat zijn uitspraken uit zijn verband waren gerukt.

Steven Gerrard vertrekt bij Los Angeles Galaxy en zoekt een nieuwe club. Voor liefhebbers van de 36-jarige oud-speler van Liverpool, kun je hieronder smullen van enkele hoogtepunten van zijn verblijf in de Verenigde Staten.

• James Rodríguez had het moeilijk met de 3-0 nederlaag tegen Argentinië. De aanvoerder van Colombia liet de scheidsrechter na afloop weten niet tevreden te zijn met zijn leiding.

• Roland Duchâtelet zal zijn zeventigste verjaardag niet snel vergeten. De Belgische eigenaar van Charlton Athletic werd door de fans van de Engelse derdeklasser wel op een heel bijzondere manier getrakteerd. Het moge duidelijk zijn dat de supporters de Belg bij zijn volgende verjaardag liever niet nog steeds als eigenaar van Charlton zien (Het Laatste Nieuws).  

• Ray Parlour heeft er spijt van dat hij zich ruim dertien jaar geleden misdroeg richting Ruud van Nistelrooy. De Engelse middenvelder werd tijdens het seizoen 2003/04 met Arsenal ongeslagen kampioen van Engeland. Van Nistelrooy had dat kunnen voorkomen, maar de spits miste namens Manchester United in het duel met Arsenal in de laatste minuut een strafschop. Daardoor bleef het 0-0. Parlour en enkele teamgenoten confronteerden de Nederlandse spits na afloop met zijn misser. 'Er zijn veel dingen in het voetbal gebeurd waar ik spijt van heb en dit is er een van', zegt Parlour nu tegen Sky Sports. Later kregen hij en zijn ploeggenoten Martin Keown, Ashley Cole en Lauren een geldboete van de Engelse voetbalbond. 'Ik weet nog dat de brieven binnen kwamen en we met z'n vieren bij elkaar waren. Ik zei tegen Martin: "Open jij je brief maar als eerste, want jij begon". Hij kreeg een boete van 20.000 pond, ik 10.000 pond en Lauren en Ashley kregen beide een boete van 5.000 pond. Dat was een kleine nachtmerrie.' Komend weekend spelen Arsenal en Manchester United tegenover elkaar.

•  Liverpool-smaakmaker Philippe Coutinho zou een perfecte versterking zijn voor Barcelona. Dat is althans de mening van Xavi. De oud-speler van Barcelona is van mening dat de Braziliaan zo bij de Spanjaarden zou kunnen meespelen. 'Ik heb Coutinho altijd al een speciale voetballer gevonden', zegt Xavi tegen Goal. 'Onder Jürgen Klopp (trainer Liverpool, red) is hij nog een niveau omhoog gegaan. In vorm is er geen andere middenvelder zo goed op de Europese voetbalvelden.'

• Wie niet stilstaat bij de hype van de Mannequin Challenge telt niet mee in de voetbalwereld. Bij de nationale ploeg van Spanje kunnen ze er wat van, zo bewijst het filmpje van doelman Sergio Asenjo.

• De Spanjaarden speelden dinsdagavond op Wembley overigens met 2-2 gelijk tegen Engeland. Jamie Vardy was trefzeker namens The Three Lions en vierde zijn treffer in stijl, de stijl van de Mannequin Challenge.

• Een blik op de verjaardagskalender leert ons dat Manchester United-legende Paul Scholes vandaag 42 kaarsjes uitblaast. Een kans om nog eens wat goals te laten zien van Scholesy laten we natuurlijk niet liggen.

Thomas Dekker schetst in zijn nieuwe boek een leven van seks, drugs en rock-'n-roll. Bij Telstar nemen ze de verhalen van de oud-wielrenner met een korreltje zout. Dekker zou eens een dag mee moeten lopen in Velsen.

• Soms zegt één foto alles. Alexis Sánchez was op dreef bij Chili en dat is hier te zien. Mede dankzij twee goals van de Arsenal-ster wonnen de Chilenen hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Uruguay met 3-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.