Canaries degraderen, Alavés Europees

Beide ploegen van de Canarische eilanden slaagden er op de laatste speeldag niet in degradatie te voorkomen. Omdat Real Mallorca won, degraderen Tenerife en Las Palmas. Alavés verzekerde zich opnieuw van Europees voetbal, kampioen Valencia vierde het kampioenschap nogmaals voor eigen publiek.

De spanning was vooral onderin de Primera Division groot. Van de drie eilandploegen zouden er twee afhaken. Las Palmas had de beste start. Uit bij Real Sociedad zette Jorge Las Palmas op voorsprong. Twaalf minuten voor tijd zorgde Darko Kovacevic echter voor de gelijkmaker (1-1) en bezegelde daarmee het lot van Las Palmas.

Real Mallorca kwam juist op achterstand. Fernando zette de bezoekers van Real Valladolid op voorsprong. Na rust maakte Ibagaza gelijk waarna Luque Mallorca de verlossende winst bracht (2-1).

Tenerife boog een 1-0 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Maar toen werd de wedstrijd zo lang gestaakt vanwege het uitvallen van het licht, dat bij de hervatting alle uitslagen al bekend waren. Zeker was daarom dat Tenerife sowieso zou degraderen. In de resterende 40 minuten pakte Athletic Bilbao alsnog de winst (2-3).

Alavés plaatste zich dankzij de 1-0 overwinning bij Osasuna voor Europees voetbal. Oscar Karmona maakte het enige doelpunt. Valencia liet het thuisplubliek nogmaals juichen. De kampioen versloeg Real Betis Sevilla met 2-0. Rubén Baraja en Vicente scoorden voor Valencia.