Canada zorgt voor kraker op Gold Cup, Costa Rica wint duel met tien (!) doelpunten

Canada is er ondanks een moeizame start van de groepsfase in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinales van het Gold Cup-toernooi. Daarin wacht een clash met de Verenigde Staten. Costa Rica zit ook in de volgende ronde, dankzij een sensationele zege met daarin liefst tien doelpunten.

In de nacht van dinsdag op woensdag werden de laatste speelrondes in Groep C en Groep D afgewerkt. Panama had in de eerste poule aan een 2-2 gelijkspel tegen El Salvador voldoende voor de groepswinst. Het andere duel in deze poule ging tussen Costa Rica en Martinique, twee ploegen die allebei nog speelden voor overleving in het toernooi, en werd een groot spektakelstuk.

Na rust ging het los. Costa Rica was met een 2-1 voorsprong aan de thee gegaan en liep in de tweede helft uit naar een veilige 5-1. Daarmee leek de wedstrijd wel gespeeld, maar toch zou er nog vier keer gescoord worden. Martinique droomde even van een comeback (5-3), Diego Campos maakte de zesde Costa Ricaanse treffer en Jonathan Mexique verzorgde het slotakkoord: 6-4.

In Groep D was het nog spannend voor Canada, dat uit zijn eerste twee wedstrijden maar twee punten haalde. Dankzij een 4-2 overwinning werd alsnog de volgende ronde gehaald. Bij de laatste acht wacht nu een kraker tegen de Verenigde Staten, dat Groep A won. Canada werd tweede in Groep D, achter Guatemala. Deze ploeg kwam vannacht twee keer op achterstand tegen Guadeloupe, maar won wel: 2-3.