Cambuur vreest dadendrang van topschutter Finnbogason

• In het Abe Lenstra Stadion zijn dit seizoen de meeste doelpunten te zien. In vier wedstrijden vielen liefst 24 treffers. Een gemiddelde van zes per wedstrijd.

Cambuur vreest dadendrang van topschutter Finnbogason

SC Heerenveen maakte tot dusverre de meeste doelpunten dit seizoen: negentien in zeven wedstrijden. 

SC Heerenveen scoorde dit kalenderjaar in twaalf competitieduels al 26 keer, maar kreeg ook 26 doelpunten om de oren, op NEC (dertig) na het meeste van alle clubs in de Eredivisie.

SC Cambuur is de enige ploeg in de Eredivisie die op vreemde grond nog niet tot scoren kwam.

Alfred Finnbogason maakte met zijn negen treffers drie goals meer dan de complete selectie van SC Cambuur bij elkaar.

De IJslandse topschutter was dit seizoen in zeven officiële wedstrijden al goed voor elf doelpunten. Voor SC Heerenveen staat de teller inmiddels op 42 officiële duels, 39 doelpunten en tien assists.

Op Eredivisieniveau won SC Cambuur één keer van SC Heerenveen. Dit gebeurde op 18 februari 1994 toen de Leeuwarders een 1-2 zege uit Heerenveen meenamen.

In dat duel kwam Heerenveen nog wel op voorsprong via Erik Regtop, maar goals van Jack de Gier en Hennie Meijer bezorgden Cambuur de winst.

Ondanks de eeuwige concurrentie zijn er toch nog 36 spelers die ooit in zowel het shirt van SC Heerenveen als SC Cambuur speelden. In de huidige selecties zijn geen spelers die een verleden hebben bij de provinciegenoot.  

Samenstelling: Jasper Steppé & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's