Cambuur royaal op koers voor doelstelling in winterstop

Reacties

SC Cambuur ligt met zeventien punten ver voor op het schema dat de club in de aanloop naar dit seizoen uitstippelde. Vandaar dat trainer Henk de Jong voor de winterstop feitelijk nog maar vier punten nodig heeft in de komende vijf duels om aan de doelstelling te voldoen.

Cambuur royaal op koers voor doelstelling in winterstop

'We spelen de komende weken uit tegen FC Utrecht en Go Ahead Eagles, en thuis tegen AZ en NAC', zegt trainer Henk de Jong (die op de foto Erik Bakker de hand schudt) tegen Voetbal International. Ook PEC Zwolle komt in 2014 nog op bezoek in Leeuwarden.

'Op dit moment hebben we zeventien punten. In de winterstop moeten we wat mij betreft de grens van twintig gepasseerd zijn. Dan liggen we mooi op koers', aldus De Jong.

Cambuur heeft echter begin oktober voor het laatst een wedstrijd gewonnen (4-1 tegen FC Dordrecht). Na de ruime 4-0 nederlaag bij PSV in september hamerde De Jong wekenlang erop dat zijn team eindelijk eens de ban moest breken tegen een opponent uit de traditionele topdrie. 'Dat is niet gelukt en dat heeft gedeeltelijk ook te maken onze speelwijze', verklaart De Jong. 'We kunnen ook inzakken en zo misschien een keer een puntje pakken, maar we blijven het op onze eigen manier doen. Drie keer hebben we die grote clubs flink op de huid gezeten. En dat we een paar plaatsen zijn gezakt, zegt me niet zo veel. Er is nog niks aan de hand.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.