Cambuur passeert Go Ahead en De Graafschap

SC Cambuur was de grote winnaar van de twaalfde speeldag van de Jupiler League. De Friezen wonnen zelf in de laatste minuut bij Go Ahead Eagles. De Graafschap gaf op de valreep een overwinning uit handen.

Go Ahead Eagles-SC Cambuur 1-2In Deventer leken beide ploegen af te stevenen op een gelijkspel toen Cambuur nog een vrije trap kreeg. Oguzhan Türk schoot de bal prachtig in de kruising. De aanvaller was afgelopen zomer juist nog van Go Ahead overgestapt naar Cambuur. De openingstreffer was ook al een fraai binnengeschoten vrije trap van Halil Colak, die Go Ahead aan de leiding hielp. Mark de Vries kopte de gelijkmaker binnen, waarna Türk Cambuur de drie punten bezorgde.

BV Veendam-De Graafschap 1-1Na het verlies van Go Ahead had De Graafschap de koppositie voor het grijpen, maar de ploeg uit Doetinchem moest vlak voor tijd de gelijkmaker incasseren. Invaller Ewald Koster bezorgde Veendam op de valreep een punt. Eerder had Berry Powel de gasten nog wel op voorsprong gezet.

MVV-Helmond Sport 3-1MVV besliste de confrontatie door vlak voor rust en vlak na rust te scoren. Beide doelpunten waren van de Fransman Daniel Gomez. Vlak na de 2-0 kreeg Helmonder Daniel Guijo-Velasco de rode kaart, maar met tien man kwamen de gasten toch nog terug in de wedstrijd. Jeffrey Altheer verzorgde de aansluitingstreffer. Malcolm Esajas bersliste de wedstrijd in het voordeel van MVV. Helmond Sport zag de achterstand op de koploper Cambuur oplopen tot vijf punten.

Excelsior-FC Zwolle 3-0Excelsior is met drie overwinningen goed begonnen aan de strijd om de tweede periodetitel. De thuisclub leidde al na vijf minuten spelen door een gelukkige goal van Kermit Erasmus. Een voorzet van de Zuid-Afrikaan viel bij de tweede paal pardoes in het doel. Vlak na rust knalde Adnan Alisic van 25 meter de 2-0 in de kruising. In de 85ste minuut bepaalde Guyon Fernandez de eindstand op 3-0. Fortuna Sittard-FC Dordrecht 0-3Dordrecht koesterde al in de eerste helft een comfortabele voorsprong. Género Zeefuik zorgde uit het niets voor 0-1. De PSV-huurling draaide slim weg bij zijn tegenstander en knalde vervolgens raak. Moussa Kalisse was in de 31ste minuut na een scrimmage de maker van de 0-2. Zeefuik bepaalde de eindstand door te profiteren van een blunder van Zarko Grabovac en doelman Danny Wintjens.

AGOVV Apeldoorn-FC Eindhoven 4-1Nacer Chadli was de grote man bij AGOVV door drie keer te scoren. De thuisclub had net als Dordrecht na iets meer dan een half uur spelen al een 2-0 voorsprong te pakken. Chadli krulde in de 16e minuut prachtig een vrije trap binnen en Hans van de Haar maakte er een kwartier later 2-0 van. Eindhoven kwam er niet aan te pas en incasseerde in de tweede helft nog twee goals van Chadli. Patrick N'Koyi redde de eer van de gasten.

Telstar-FC Den Bosch 1-4Paco van Moorsel was de opvallendste man aan de zijde van Den Bosch. De middenvelder schoot in de rebound de 0-1 binnen en was op aangeven van Fabio Caracciolo met een vallende kopbal ook verantwoordelijk voor de 0-2. Caracciolo besliste de wedstrijd al kort voor het rustsignaal door de derde treffer voor de gasten voor zijn rekening te nemen. In de tweede helft scoorden beide ploegen nog een keer.

FC Oss-Haarlem 1-0Voor aanvang hadden beide ploegen negen punten. FC Oss nam afstand van de degradatiezone door er drie aan toe te voegen. Joël Tshibamba maakte in de 78ste minuut het verschil.

FC Omniworld-RBC Roosendaal 0-2RBC verstevigde de positie in de middenmoot door met 0-2 te winnen bij Omniworld. Umut Gündogan scoorde na een aanval door het centrum en Sjoerd Ars maakte er vlak voor tijd nog 0-2 van.