Cambuur niet akkoord met schikkingsvoorstel Van de Streek

Reacties

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft Sander van de Streek een schikkingsvoorstel van één duel gedaan, maar SC Cambuur laat weten niet akkoord te gaan. Zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PSV kreeg de middenvelder een rode kaart voor een handsbal.

Cambuur niet akkoord met schikkingsvoorstel Van de Streek

Het voorval vond al vroeg in de wedstrijd plaats. In de achtste minuut moest Van de Streek het toneel al verlaten, omdat hij de bal met de hand had beroerd. Tot overmaat van ramp gebeurde dit in het strafschopgebied en kregen de Eindhovenaren ook nog eens een penalty toegekend, die werd benut door Luuk de Jong. Het zou uiteindelijk 6-0 worden.

Cambuur-trainer Henk de Jong was na afloop furieus vanwege de rode kaart voor zijn middenvelder. 'Hij doet niets fout', foeterde de oefenmeester, die vond dat de wedstrijd door het wegsturen van Van de Streek geen echte wedstrijd meer was. 'Wij hebben het met elf man al moeilijk tegen PSV, laat staan met tien.'

De woede van de trainer van de Friezen was gericht aan het adres van Kevin Blom, die geen gelukkige wedstrijd floot. Hij werd beoordeeld met een 3,5 en staat onderaan het VI-scheidsrechtersklassement. Bas Nijhuis is de koploper, hij verdiende dit weekend met zijn optreden bij FC Utrecht-Vitesse een 6,5. Björn Kuipers en Serdar Gözübüyük waren de beste arbiders deze speelronde. Allebei kregen zij een 7 van VI.

Scheidsrecher Duels Gemiddelde
Bas Nijhuis 3 7,17
Martin van den Kerkhof 2 7,00
Edwin van de Graaf 2 6,75
Björn Kuipers 4 6,38
Dennis Higler 4 6,25
Ed Jansen 3 6,17
Allard Lindhout 2 6,00
Serdar Gözübüyük 3 6,00
Jochem Kamphuis 3 5,67
Eric Braamhaar 2 5,50
Pol van Boekel 4 5,50
Danny Makkelie 3 5,50
Richard Liesveld 4 5,38
Jeroen Manschot 3 5,17
Kevin Blom 3 4,83
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.