Cambuur lijkt op voorhand kansloos tegen Ajax in Arena

Reacties

● Ajax is reeds veertien duels op rij ongeslagen in de Eredivisie (W12, G2).

Cambuur lijkt op voorhand kansloos tegen Ajax in Arena

● Ajax is daarmee de best presterende ploeg van dit moment. De Amsterdammers zijn ook als enige club ongeslagen na de winterstop (W6, G2).

● Ajax won elf van zijn dertien thuisduels dit seizoen (W 11, G1, V1), het meeste van de huidige topvijf.

● SC Cambuur is voor het eerst dit seizoen vier duels ongeslagen in de Eredivisie (W2, G2).

● Op de ranglijst van 2014 staan de Leeuwarders zelfs vierde met veertien punten uit acht duels (W4, G2, V2).

● SC Cambuur won dit seizoen als enige ploeg nog geen uitduel en haalde uit dertien uitduels vijf punten, het minste van alle Eredivisieploegen (W0, G5, V8).

● Ajax incasseerde dit seizoen de minste treffers en staat eerste in het VI-efficiency verdedigingsklassement: 21 treffers op 227 doelpogingen geeft een percentage van 9,25.

● Ajax speelde in de historie vier keer thuis tegen SC Cambuur, dat mondde uit in vier zeges voor de Amsterdammers (doelcijfers 13-4).

● SC Cambuur speelde uit en thuis negen keer tegen Ajax. De club uit Leeuwarden won maar één van die duels: op 11 april 1999 met 4-1 (met onder meer twee goals van Kenan Durmusoglu).

● SC Cambuur heeft nu acht zeges dit seizoen in de Eredivisie en is daarmee bezig aan zijn beste Eredivisieseizoen ooit. De ploeg staat nu op de elfde plek; de beste eindklassering ooit was de veertiende stek in het seizoen 1992/93.

● Omgerekend naar het drie punten-systeem heeft SC Cambuur nog één overwinning nodig om het beste Eredivisieseizoen ooit te draaien. Het beste seizoen is nu nog 1998/99 met 32 punten na 34 duels.

● Ajax houdt in 46 procent van zijn duels de nul in de Eredivisie (twaalf clean sheets). SC Cambuur doet het ook redelijk met zes clean sheets.

● SC Cambuur maakte in tien van zijn gespeelde 26 duels geen doelpunt, dat komt neer op 38,5 procent.  De Leeuwarders scoorden in uitduels slechts zeven keer, het minste van alle clubs.

● Kolbeinn Sigthórsson maakte in de vorige speelronde tegen Feyenoord zijn negende competitietreffer (zijn beste seizoenproductie bij Ajax). De clubtopscorer scoort dit seizoen vaak in belangrijke duels (drie tegen Feyenoord, één tegen PSV en één tegen FC Twente).

● SC Cambuur maakte tot nu toe de minste treffers in de Eredivisie en staat zestiende in het VI-efficiency klassement, 29 goals uit 242 doelpogingen geeft een rendement van 11,98 procent.

● Dat SC Cambuur een goed seizoen draait is ook individueel terug te zien. Marcel Ritzmaier en Ramon Leeuwin bezetten in het VI Pro klassement beiden de zevende plek met een gemiddelde van 6,54 punten.

● Ajax incasseerde in de Arena slechts vier treffers en hield in negen van zijn dertien thuisoptredens de nul. De laatste speler die scoorde in Amsterdam was Filip Kostic van FC Groningen op 6 februari 2014 (eindstand 2-1).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.