Cambuur kan alleen nog hopen op papieren wonder

Reacties

SC Cambuur heeft met nog twee speeldagen voor de boeg een mirakel nodig om in de Eredivisie te blijven. Maar dat wonder hoeft net als in 2013 niet per se op het veld plaats te vinden.

Cambuur kan alleen nog hopen op papieren wonder

Op 2 mei 2013 kroonde Cambuur zich met een 2-0 zege op bezoek bij Excelsior tot kampioen van de Jupiler League. Het was het slotstuk van een sterke eindsprint, maar de Leeuwarders hadden dat niet alleen op eigen kracht gedaan.

Door het faillissement van SC Veendam eind maart van dat jaar, werden alle resultaten van de Groningers geschrapt. Cambuur raakte er een puntje door kwijt, maar concurrenten MVV Maastricht (-6), FC Volendam en Sparta Rotterdam (-3) werden veel harder getroffen. Twee maanden eerder was Cambuur na het wegvallen van AGOVV Apeldoorn ook slechts een punt kwijtgeraakt. MVV en Volendam moesten er drie inleveren.

Zo groeide de ondergang van twee profclubs uit tot basis voor een geel-blauw kampioensfeest, getuige het gaatje van slechts een punt tussen Cambuur en Volendam op het eindklassement. In het vissersdorp kunnen ze er tot op de dag van vandaag chagrijnig over worden.

Met nog twee duels te spelen en een achterstand van vijf punten op De Graafschap, lijkt Cambuur zijn Eredivisie-status zelf niet meer te kunnen redden. De laatste kans lijkt het eventuele verdwijnen van FC Twente uit het betaalde voetbal, waarbij de directe degradatieplaats zou komen te vervallen. Cambuur heeft een nieuw papieren wonder harder nodig dan ooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.