Cambuur hoopt op terugkeer verdediger Van der Laan

Reacties

SC Cambuur heeft in de zoektocht naar een nieuwe centrale verdediger zijn oog laten vallen op Martijn van der Laan. De Leeuwarders willen hem graag huren van FC Groningen, maar vrijdag kwamen de clubs er nog niet uit.

Cambuur hoopt op terugkeer verdediger Van der Laan

Op zich is de keuze voor Van der Laan niet vreemd, want de 27-jarige verdediger speelde al vier seizoenen in de Friese hoofdstad. Maar opvallend aan het verhaal is dat Van der Laan vorig seizoen de overstap maakte naar Groningen, waarna Etiënne Reijnen naar SC Cambuur kwam. Nu Groningen ook Reijnen heeft weggekaapt uit Leeuwarden, moet Van der Laan nu weer het gat opvullen dat Reijnen met zijn vertrek naliet in de selectie van Cambuur.

Van der Laan kwam afgelopen seizoen, mede door een zware liesblessure, maar tot twaalf competitieduels in de hoofdmacht van FC Groningen. Inmiddels is hij weer fit, maar zien zijn perspectieven er in de Euroborg niet rooskleurig uit. Die werden misschien iets beter na het vertrek van concurrent Eric Botteghin naar Feyenoord, maar weer veel slechter nadat de club vrijdag met Reijnen en Kasper Larsen liefst twee extra verdedigers had aangetrokken.

SC Cambuur maakte de interesse in Van der Laan, die ook nog twee seizoenen voor SC Veendam speelde, overigens pas kenbaar nadat de transfer van Reijnen was afgerond. De clubs spraken vrijdag met elkaar, maar de onderhandelingen zijn voorlopig even vastgelopen. FC Groningen betaalde Cambuur vorig jaar nog een kleine half miljoen euro voor de verdediger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.