Cambuur dankzij winst op Heracles terug in linkerrijtje

De harde taal van trainer Henk de Jong heeft zijn uitwerking niet gemist. Cambuur had de regie zaterdagavond tegen Heracles Almelo stevig in handen. En Sander van de Streek knalde de ploeg uit Leeuwarden weer terug in het linkerrijtje (1-0).

De Jong had het na de wedstrijd tegen NAC Breda van vorige week (2-1 verlies) over 'meisjesvoetbal'. In de thuiswedstrijd tegen Heracles lieten zijn mannen vanaf het begin af aan merken dat deze wanvertoning snel moest worden weggepoetst.

De eerste twintig minuten werd er een paar keer van afstand op de Almelose muur gebeukt. Lucas Bijker opende het vuur, gevolgd door een pegel van Sander van de Streek op de paal. Heracles-keeper Bram Castro bokste daarna nog een inzet van Furdjel Narsing uit zijn doel, maar op een poeier van Van de Streek was hij kansloos (1-0).

Cambuur nam na de openingstreffer wat gas terug, maar kwam in de extra tijd van de eerste helft wel bijna op 2-0 toen Van de Streek een scherpe voorzet van Narsingh over schoot.

Na rust hetzelfde spelbeeld, met de thuisploeg die van afstand het gevaarlijkste was. Schoten van Erik Bakker en Mart Dijkstra zeilden naast. De gevaarlijkste poging van de bezoekers was een kopbal van Bryan Linssen, die zich bij die actie aan zijn schouder blesseerde.

Cambuur kwam in de slotfase niet meer in de problemen. Een mooi schot van Daniël de Ridder werd nog gepareerd door Castro. Door de overwinning schuift de ploeg van Henk de Jong weer op naar de negende plek. Smetjes op de zege zijn blessures bij Sinan Bytyqi en Mohamed El Makrini. Heracles blijft zestiende.