Cambuur blij met arbitrale misser: 'Hebben we dit jaar tóch een beetje geluk gehad...'

Reacties

Het Nederlandse voetbalseizoen is pas twee wedstrijden onderweg, maar de eerste arbitrale misser met grote gevolgen is al genoteerd. Scheidsrechter Rob Dieperink keurde vrijdagavond een doelpunt van SC Cambuur goed, maar die treffer had nooit mogen tellen.

Cambuur blij met arbitrale misser: 'Hebben we dit jaar tóch een beetje geluk gehad...'
© Pro Shots

Cambuur won thuis vrij simpel van NEC, door goals van Sven Nieuwpoort (uit een corner) en Robert Mühren (uit een penalty) werd het 2-0. Die openingstreffer kwam echter alleen maar op het scorebord omdat de volledige arbitrage over het hoofd zag dat Nieuwpoort de bal met zijn rechterarm in het doel werkte, er was uiteraard ook geen VAR om die fout te herstellen. En dus is het eerste relletje rondom een foutieve beslissing van een scheidsrechter een feit.

Nieuwpoort zelf was voor de camera van FOX Sports goudeerlijk. 'Ik moet zeggen: hij ging erin en ik was blij dat er geen VAR was, want volgens mij raakte ik 'm met mijn hand.' Dat bleek ook uit de beelden: Nieuwpoort ging met zijn hoofd richting de bal, maar die ging er via zijn onderarm in. En dus sprak Nieuwpoort opgelucht: 'Ik was bang dat-ie afgekeurd zou worden, maar gelukkig telt-ie.'

Trainer Henk de Jong kreeg het controversiële moment pas later mee. 'Ik hoorde het, ja. Sven is de eerlijkste man van de wereld, dus het valt me mee dat hij niet naar de scheidsrechter toe is gegaan. Hij is veel te goed voor deze wereld', zo grapte de trainer. 'Het is écht per ongeluk gegaan want zo is hij niet. Ach, hebben we dit jaar tóch een beetje geluk gehad...' Daarmee doelde De Jong uiteraard op het feit dat zijn ploeg promotie misliep, omdat de KNVB besloot dat er geen ploegen uit de KKD zouden promoveren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.