Cambuur aast op unieke zege bij PEC Zwolle

Reacties

● PEC Zwolle – SC Cambuur staat pas voor de derde keer op het programma in de Eredivisie; de Zwollenaren wonnen de voorgaande twee ontmoetingen (2-0 en 6-1).

Cambuur aast op unieke zege bij PEC Zwolle

● PEC Zwolle kreeg in de laatste tien thuiswedstrijden in de competitie nooit meer dan één treffer tegen (zeven in totaal).

● Alleen PSV (48) en Ajax (39) pakten afgelopen seizoen meer punten in eigen huis dan PEC Zwolle (37).

● In de meest recente wedstrijd tussen Zwolle en Cambuur (6-1) was Stef Nijland in de 21 speelminuten die hij kreeg driemaal trefzeker uit drie schoten.

● Nijland is met zijn drie treffers in het vorige duel met Cambuur de enige speler van PEC Zwolle die sinds de terugkeer naar het hoogste niveau in 2012 een hattrick wist te maken.

● Lars Veldwijk (foto) kwam afgelopen jaar niet verder dan 113 speelminuten in elf invalbeurten voor Championship-ploeg Nottingham Forest (0 goals). Nu gaat hij proberen voor PEC wel het net te vinden.

● Queensy Menig was goed voor elf doelpunten in dertig competitieduels voor Jong Ajax in 2014/15. Deze zomer stapte hij over naar PEC.

● SC Cambuur heeft nog nooit een overwinning geboekt tijdens de eerste speelronde van een Eredivisie-seizoen (G5, V1).

● Cambuur bleef in het seizoen 2014/15 samen met PSV en FC Twente ongeslagen in de maand augustus (W2, G2).

● SC Cambuur slaagde er in 2015 nog niet in om een uitwedstrijd te winnen (G2, V7).

● De Leeuwarders wisten de laatste vijf competitieduels niet te winnen; de laatste keer dat SC Cambuur langer op een Eredivisie-zege moest wachten was in maart 2000 (twaalf wedstrijden zonder winst).

● De ploeg van Henk de Jong kreeg afgelopen seizoen meer doelpunten tegen uit strafschoppen dan elke andere Eredivisie-club (zeven).

● Bartholomew Ogbeche is samen met Jack de Gier Eredivisie-clubtopscorer aller tijden van SC Cambuur met vijftien doelpunten.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.