PEC wil snel duidelijkheid van Belgische doelman

Reacties

PEC Zwolle heeft KV Mechelen verzocht voor het einde van het weekeinde duidelijkheid te verschaffen over Colin Coosemans (23), topkandidaat bij de Eredivisionist voor de opvolging van Warner Hahn als eerste doelman.

PEC wil snel duidelijkheid van Belgische doelman

De Belg gold in eigen land al vroeg als groot talent. Hij keepte in verschillende nationale jeugdselecties en debuteerde op achttienjarige leeftijd voor Club Brugge. Coosemans stond ruim veertig wedstrijden onder de lat bij de Belgische topclub, daarna zette hij zijn loopbaan voort bij Waasland-Beveren. Begin dit jaar maakte hij de overstap naar KV Mechelen. Bij de voormalig Europa Cup-winnaar komt Coosemans vooralsnog niet aan bod.

PEC wil van die situatie gebruik maken en heeft een huurverzoek ingediend. Het is twijfelachtig of Mechelen wil meewerken aan een tijdelijk vertrek van de tweede doelman. 'Ik schat de kans op fifty-fifty', zegt technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC. 'Colin wil graag keepen en ziet PEC zitten, maar er zijn meer partijen nodig om tot een akkoord te komen. Feit is dat de tijd begint te dringen. We zijn ook bezig met alternatieven, we moeten wel.'

De naam Piet Velthuizen zingt rond in Zwolle, maar volgens Nijkamp is de tweede keeper van Vitesse geen realistische optie. 'Piet is van harte welkom hoor. En als Vitesse hem een podium wil bieden en daaraan ook volop aan meewerken, prima. Maar normaal gesproken is hij financieel voor ons niet haalbaar.'

PEC hoopt begin volgende week rond te zijn met een nieuwe doelman en hem speelgerechtigd te krijgen voor het thuisduel met SC Cambuur van woensdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.