Cambiasso: de ideale Mourinho-speler houdt het voor gezien

Reacties

Esteban Cambiasso heeft na negentien jaar een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 37-jarige voormalig middenvelder van onder meer Real Madrid, Internazionale en Leicester City wil zich volgens Argentijnse media richten op een carrière als trainer.

Cambiasso: de ideale Mourinho-speler houdt het voor gezien

Cambiasso maakte in 2002 de oversteek naar Europa om voor Real Madrid te spelen. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar Internazionale, waar hij de succesvolste periode in zijn loopbaan doormaakte. In 2010 was de middenvelder een van de cruciale pionnen in het elftal van José Mourinho en won hij de Champions League.

Esteban Cambiasso en Wesley Sneijder zetten druk op Xavi.
Esteban Cambiasso en Wesley Sneijder zetten druk op Xavi.

Cambiasso was een typische Mourinho-speler en de Portugees is altijd vol lof over de Argentijn. 'Cambiasso is één van de snelste denkers die ik heb meegemaakt als trainer', legt The Special One uit. 'Ik heb de Treble gewonnen met Cambiasso. Hij hoort bij mijn Gouden Team bij Inter. Hij is één van de spelers die erg veel voor me betekent. Een fenomenale middenvelder: sterk, stabiel en volwassen.'

Naast de eindzege in de Champions League kroonde Cuchu zich vijf keer tot kampioen van Italië. De verdedigende middenvelder kwam 51 keer uit voor het Argentijnse elftal, waarvoor hij vijf keer trefzeker was. Zijn mooiste treffer maakte hij ongetwijfeld tijdens het WK van 2006 tegen Servië. Een aanval over 26 schijven werd uiteindelijk afgerond door Cambiasso.

Na negen jaar in Italië speelde de Argentijn nog een seizoen bij Leicester City. Hierna trok hij naar Olympiakos Piraeus. Pijnlijk was dat The Foxes na zijn vertrek kampioen werden van Engeland. Na twee jaar in Griekenland hangt de middenvelder definitief zijn voetbalschoenen aan de wilgen. Na 24 prijzen houdt de ultieme stille kracht het voor gezien. 

Cambiasso viert een doelpunt namens Olympiakos.
Cambiasso viert een doelpunt namens Olympiakos.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.